לאחר נפילת העברתו של חוק איחוד המשפחות בוועדה המסדרת, חובה על הכנסת להאריך את הוראת השעה עוד היום במליאה, אך אישור ההצעה שתמנע את פקיעתו מסתבכת. בשני הצדדים עוסקים בחישוב הרוב שעומד לרשותם לצד חשש מתרגילים שיתגלו ברגע האחרון במליאה.
לחוק נדרש רוב רגיל להעברתו ואין צורך לגיוס רוב מיוחד. כך שהצבעה נגד של האופוזיציה יכולה להפיל את החוק ולא להעביר אותו. במקרה שבו אחת מהסיעות באופוזיציה נעדרת, החוק יעבור ללא בעיה.
בליכוד חוששים מתרגיל במליאה: הקואליציה תגיע לפשרה ותשיג רוב להעברת החוק והם בכל זאת יצביעו נגד ויובכו. כדי למנוע זאת, ההצבעה תהיה שמית, הח"כים יחכו בחוץ לראות אם יש רוב ואם לא – יכנסו ויצביעו נגד. זה לא מבטיח, כי גם חלק מחברי הקואליציה יכולים לחכות לרגע האחרון, אבל מכינים את כל התרחישים.

אפשרות נוספת שעלתה היא להפוך את ההצבעה על חוק האזרחות להיות הצבעת אי אמון בממשלה, כדי לחייב הצבעה קואליציונית אותה ידעו מראש מאחר והשרים לא יוכלו להתנגד להצעה, ולהבדיל כל חברי האופוזיציה יאלצו להתנגד לחוק גם אם הם תומכים בו. במרצ סביר להניח לא יפילו את הממשלה, ולא יתנו את ידיהם לכך.
במקביל, מתרקמת הפשרה בין השרים איילת שקד ועיסוואי פריג' להעברת חוק האזרחות. על פי הפשרה, החוק יעלה כלשונו, תוקף החוק יעמוד על הוראת שעה לחצי שנה בלבד, 1550 אזרחים יקבלו תושב א5 (מעמד ארעי של תשוב ולא אזרח). בנוסף, תקום ועדה שתשווה תנאים הנלווים למי שאינו בעל אשרת א5 כולל תנאים סוציאליים (יציאה מהארץ לזוג מאותו מקום, רישיון נהיגה, ביטוח בריאות ועוד). עם זאת, לא בטוח שרע"מ יתמכו ויאשרו את חבילת ההקלות.
בכדי להסביר את מצב הכוחות, אלו המספרים: הקואליציה מונה 61 חברי כנסת, ללא סיעות רע"מ ומרצ וכן איבתיסאם מרעאנה מהעבודה שמתנגדים להעברת החוק, היא יורדת ל- 52 ח"כים בלבד. במידה והח"כים של מרצ נמנעים ורע"מ מתנגדים עומדת האופוזיציה על 58 ח"כים.
מצד שני מונה האופוזיציה גם היא על 58 ח"כים, כולל כל הסיעות ללא נעדרים וכן 6 הח"כים של הרשימה הערבית המשותפת שמתנגדת גם היא לחוק. זאת אומרת, כדי להעביר או לפסול את החוק מספיק אחד שישנה את אופן הצבעתו. כך שאם אחד מהאופוזיציה או הקואליציה ייעדר, יתנגד או יתמוך תוכרע ההצבעה על קול אחד.