ארגון NGO Monitor ביצע מחקר בו זיהה 50 תקריות בהן פעילי חמאס וג'יהאד אסלאמי שנהרגו בעזה תויגו על ידי ארגונים לא ממשלתיים באופן שקרי כנפגעים אזרחיים. גם אזרחים שנרצחו על ידי חמאס יוחסו באופן מרומז לישראל.
על מנת לחזק את ההאשמות נגד ישראל אודות פשעי מלחמה בעזה, ארגונים לא ממשלתיים מנפחים את מספר הנפגעים האזרחיים. הם עושים זאת על ידי ספירה של מחבלים פלסטיניים כאזרחים, מספקים מידע אודות אירועים כוזב ומתעלמים מראיות שמלמדות על אחראיות של קבוצות טרור במותם של אזרחים בעזה.
סאבר סולימאן, לדוגמה, היה מפקד שטח בחמאס. באתר ארגון הטרור תמונתו מופיעה כשהוא מחזיק בידו M16 בתמונה אחרת הוא נראה לצד בנו בן ה-15 כשהבן יורה ברובה בהדרכת אביו. ב-10 במאי, מתו סולימאן ובנו בהתקפה של ישראל. בארגון הלא ממשלתי "אלחאק" ובארגון "אל מיזאן", דיווחו על תקיפה של חיל האוויר הישראלי בה נהרגו האזרחים סולימאן בן ה-38 ובנו בן ה-15, בלי לציין כמובן שמדובר בפעילי חמאס. הארגון הלא ממשלתי, "האגודה הבינלאומית לזכויות הילד –פלסטין , DCI-P", הרחיבו את הידיעה וציינו שסולימאן ובנו חוסלו על ידי רחפן ישראלי כאשר היו בשטח אדמתם החקלאית מחוץ לג'בליה, בארגון הזה דווקא דיווחו שהאב היה פעיל בזרוע הצבאית של חמאס. גם בארגון המרכז הפלסטיני לזכויות האדם pchr דיווחו על שני אזרחים שחוסלו על ידי ישראל.
ב-11 במאי , חיסל צה"ל 9 פעילים של חמאס בניהם מפקדי שטח בכירים. הארגון פרסם את תמונותיהם אוחזים בנשקים. ארגון אלמיזאן הגדיר את כל 9 הפעילים כאזרחים שגופותיהם הוצאו על ידי גורמי הצלה אזרחיים.
ב-16 במאי חוסלו על ידי ישראל שני פעילי הג'יהאד האסלאמי סאמח אלקאדי ומחמוד קאסם אלקאדי. בארגון הטרור פרסמו תמונות של השניים במדים, מה שלא מנע מהארגונים הלא ממשלתיים הפלסטינים להציג תמונה שקרית: אלחאק דיווח כי טיל ישראלי הרג שני אזרחים שהיו בשדה חקלאי בדרום רפיח. ארגון אלמיזאן דיווח כי צה"ל חיסל שני צעירים. גם בארגון המרכז הפלסטיני לזכויות האדם pchr, דיווחו על שני צעירים שחוסלו על ידי צה"ל.
הדיווח המוטעה על ידי הארגונים הלא ממשלתיים הפלסטינים, מגבירים את הדמוניזציה נגד ישראל. כאשר הם מתעלמים מביצוע פשעי מלחמה שנעשים על ידי פלסטינים הם מעוותים את המציאות ומוחקים את המאמצים הישראליים להגביל את הפגיעה באזרחים במהלך הלחימה. כמו כן, הנתונים השקריים שמתפרסמים על ידי הארגונים הלא ממשלתיים, משמשים מנוף ובסיס לפרויקטים תקשורתיים ויראליים שמובילים מעת לעת לחקירות בינלאומיות, כמו למשל ועדת החקירה של מועצת זכויות האדם באו"ם.