גורמים פלסטינים מחו על אישרור ההחלטה להאריך את סגירת המוסדות הפלסטינים במזרח ירושלים. הגורמים ששוחחו עם "מקור ראשון" ציינו כי בשבועות האחרונים התקיים שיח ממנו הובן לפלסטינים שהממשלה הנוכחית תאפשר את פתיחת חלק מהמוסדות במזרח העיר, אך בישורת האחרונה החליטה לנהוג כמו הממשלות הקודמות ולהאריך את סגירת המוסדות. בין המוסדות שהפלסטינים רואים בהם ככאלו שמשרתים את האוכלוסייה הפלסטינית בירושלים ובכלל, אפשר לציין את האוריינט האוס, לשכת המסחר הפלסטינית, המועצה העליונה לתיירות ומועדון האסיר הפלסטיני.
במשרד החוץ הפלסטיני הוציאו בעקבות החלטת ישראל הודעה לעיתונות ובה גינו את ההחלטה "בניגוד למסר שההנהגה הפלסטינית קיבלה מהצד הישראלי בו נאמר כי בכוונתה לכבד את ההסכמים שנחתמו ולמרות הסכמי אוסלו, החליט עומר בר לב השר לביטחון פנים בממשלת הכיבוש לחדש את צו הסגירה כהרחבה להחלטות קודמות והמשיך המדיניות של משלות ישראל ברציפות".
הגורמים הפלסטינים ששוחחו עם מקור ראשון ציינו כי מאז כניסת הממשל החדש של ביידן בוושינגטון ישנה אווירה טובה יותר ותחושה של עבודת משותפת בין רמאללה לבית הלבן, הם ציינו שהמסרים שקיבלו מחלק משרי הממשלה החדשה גם כן מפיחים תקווה לשינוי ביחסים בין הצדדים. "עוד לא מדברים על תהליך שלום, אבל בהחלט ישנה התחממות ואווירה שונה מהיחסים בזמן ממשלת נתניהו וממשל טראמפ שהתבטאו בקיפאון".
למרות דברים אלו, מועצת הביטחון של האום תתכנס היום לדרישת הפלסטינים כדי לדון ב"פשעי ישראל בהתנחלויות ובירושלים". סוכנות הידיעות הפלסטינית הרשמית ציינה כי בדיון יעלה גם נושא "המצור הישראלי על רצועת עזה ונושא האסירים שנמצאים בבתי הכלא הישראלי".
במשרד החוץ הפלסטיני קראו בנוסף לקהילה הבינלאומית "לקחת על עצמה את האחריות החוקית והמוסרית כלפי העם הפלסטיני ולהפעיל לחץ על הכח הכובש לאלץ אותו לפתוח מוסדות פלסטינים בירושלים כחלק מההכרה שירושלים היא חלק בלתי נפרד מהשטח הפלסטיני הכבוש ובירת מדינת פלסטין".