בין שלל הקייטנות ומחנות הקיץ מתקיים בימים אלה מחנה מסוג אחר: "המחנה המשותף" של ארגון "גשר" הפועל כבר למעלה מחמישים שנה לחיבור וחיזוק הקשר בין חלקי העם השונים, את המחנה המשותף.
מדובר במחנה קיץ במודל ייחודי אשר מפגיש נוער דתי וחילוני ודתי יחד ל-11 ימי מחנה מלאים בפעילויות וסדנאות העוסקות בחיים המשותפים יחד כאן בישראל ובעיקר מאפשר להם לראשונה להתנסות בניהול חיים משותפים זה לצד זה.
לצד העיסוק בנושא החברתי, ילדי המחנה גם מבלים: הם נהנים משלל חוגים, פעילויות מים וטיולים, ולצד אלה הם גם עוסקים בחיים המשותפים יחד, מדברים על ערכי המסורת היהודית, על נושאי דתיים/ חילונים ועוד.
לשיא השיתוף והדדיות מגיעים החניכים בשבת המשותפת, אשר לפניה הם מנסחים יחדיו חוזה, אשר קובע את המתווה והכללים לפיהם הם יתנהלו בשבת המשותפת והצורה בה כולם יוכלו לבלות ולהנות יחד בשבת. כל החדרים מעורבבים דתיים וחילוניים יחדיו – כך שהם מחליטים האם האורות ישארו דולקים, האם מותר לשמוע מוזיקה – לדוגמה בחלק מהחדרים קבעו שאפשר לשמוע מוזיקה באוזניות ועוד.
בשבת כל ילד יכול לבחור האם ללכת לתפילת בוקר או לטיול בוקר – יש חדרים שהחליטו יחד אם הם הולכים לבריכה בשבת או שיעשו פעילות אחרת ויש חדרים שהחליטו ללכת כולם יחד לתפילה.
המחנה מתקיים בכפר הנוער "נווה הדסה" והוא מיועד לילדים בגילי ו' עד יב'.

מבחינת היחס בין מספר הדתיים לחילונים מדובר בחלוקה שווה לגמרי (50/50). אל המחנה נרשמו השנה ילדים מכל קצוות הארץ שרצו להנות ממחנה קצת מלא בכיף שיש בו קצת ערך מוסף והרבה תרומה לעתיד המשותף של כולנו.
מדריך במחנה מספר: "אחד הדברים המיוחדים במחנה שעצם החוויה המשותפת של הילדים יחד, מייצרת את החיבורים והפלת המחיצות בין המגזרים השונים. מדהים לגלות ששיט משותף בקייאק או פעילות על קיר טיפוס, יכולה להיות פעילות מאחדת ומקרבת לא פחות מאשר ישיבה בסדנא או שיחה בעניין המצב החברתי בעם".
אילן גאל דור, מנכ"ל ארגון גשר: "כבר בשלב ההרשמה כאשר ראינו את כמות הביקושים למחנה, הבנו עד כמה גדול הצורך של הציבור הישראלי במחנה קיץ שכזה. החוויות של הילדים והסיפורים של המדריכים מוכיחים פעם נוספת כי הדרך הטובה ביותר לקרב בין אנשים שונים ולשבור מחיצות היא פשוט לדאוג שיכירו אחד את השני ויעברו חוויות משותפות יחד".