בית משפט השלום בהרצליה פסק כי מני נפתלי, מי שהיה אב הבית במעון ראש הממשלה בירושלים, יקבל סכום מצטבר של 136 אלף שקלים מחמישה מהנתבעים בתביעת הדיבה שהגיש, זאת בנוסף להוצאות משפט בסכום מצטבר של 45 אלף שקלים. מנגד חויב נפתלי לשלם לנתבעת אחרת סכום של 50 אלף שקלים הוצאות משפט, זאת לאחר שהתביעה נגדה נדחתה במלואה.
את התביעה הגיש נפתלי לפני כחמש שנים, לאחר שבעקבות פרסום דו"ח מבקר המדינה, שכלל ממצאים חמורים לגבי ניהול ההוצאות של מעון רה"מ, התבטאו נגדו בתקשורת כמה ממקורבי משפחת נתניהו. בתביעה שהוגשה נגד עו"ד דוד שמרון, עו"ד יוסי כהן, תנועת הליכוד ומקורבים נוספים, תבע נפתלי סכום של חצי מיליון שקלים.
בפסיקתו קיבל השופט גלעד הס את רוב טענותיו של נפתלי, וקבע כי בניגוד לדברי הנתבעים הוא לא מצא כי נפתלי הינו "אדם כזבן", "בלתי אמין", שקרן גדול" וכדו', ואף כתב כי נפתלי נתפס בעיניו כאדם ערכי ואמין.
לאור זאת פסק השופט הס כי עו"ד יוסי כהן ישלם לנפתלי 65 אלף שקלים בנוסף ל-25 אלף שקלים הוצאות משפט, תנועת הליכוד תשלם 25 אלף שקלים ועוד 10,000 שקלים הוצאות משפט, ושני נתבעים נוספים ישלמו כל אחד סכום של 18 אלף שקלים ועוד 10,000 שקלים הוצאות משפט. ביחס לעו"ד דוד שמרון הסתפק השופט הס בתשלום של 10,000 שקלים, זאת בין השאר מכיוון שלדברי השופט "במהלך הדיונים הקפיד לשמור על כבודו של התובע וניהל את ההליך באופן ענייני ובמסגרת גדר המחלוקת שנקבעה בכתבי הטענות".
מנגד קבע השופט הס כי בניגוד לטענתו של נפתלי, האחריות על בעיות ניהול המעון משותפות גם לנפתלי, לצד רעיית ראש המשלה דאז שרה נתניהו וסמנכ"ל משרד רה"מ לשעבר עזרא סיידוף. על בסיס הכרעתו זו קבע השופט הס כי טענת עו"ד שלומית אשבול "אמת דיברתי" הינה נכונה, ופסק כי נפתלי ישלם לה הוצאות גבוהות של 50 אלף ₪, זאת מכיוון שמתחילת ההליך נדמה היה כי עילת התביעה נגדה אינה טובה, ולמרות זאת היא נגררה להליך יקר וארוך.