היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אמר הבוקר (ה') כי אחד האתגרים המרכזיים בשנה הקרובה עבור מערכת אכיפת החוק הוא המאבק בפשיעה החמורה בחברה הערבית.
בנאום שנשא בטקס פתיחת שנת המשפט, במסגרת ועידת המשפט העשירית של לשכת עורכי הדין, הצהיר היועמ"ש כי בחודשים האחרונים גובשו תוכניות אכיפה יעודיות לצורך המאבק בפשיעה החמורה בחברה הערבית, תוכנית הכוללת לדבריו "אכיפה פלילית קלאסית עוצמתית, ולצידה אכיפה כלכלית ואכיפה משולבת שתפקידן לפגוע באופן משמעותי בתשתיות ובמקורות הרווח של מחוללי הפשיעה".
לדברי מנדלבליט, פעילויות האכיפה יבוצעו תוך שיתוף פעולה בין הרשויות השונות, שבראשן משטרת ישראל ולצידה פרקליטות המדינה, רשות המיסים, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, הרשות לניירות ערך, ועוד.
במסגרת ישיבות "צוות העל" שכולל את היועמ"ש, מפכ"ל המשטרה, מנהל רשות המיסים, יו"ר הרשות לניירות ערך, ראש הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ובכירים נוספים, הוחלט כי בתוך כל אחד מיעדי האכיפה הכלליים של מדינת ישראל לשנה הקרובה, תינתן עדיפות משמעותית למאבק בפשיעה החמורה בחברה הערבית.
"פועל יוצא של החלטתנו הוא מאבק נחוש ובלתי מתפשר בפשיעה החמורה בחברה הערבית", הסביר מנדלבליט את המהלך, "מאבק רחב היקף מבחינה גאוגרפית, ורחב היקף מבחינת רשויות האכיפה המעורבות בו. מאבק משולב המונע מתוך מחשבה תחילה. אנו נפעל באופן ממוסד, שיטתי ומשולב כדי לפגוע בתשתית הכלכלית של מחוללי הפשיעה. בחמצן הכלכלי המניע את המשך ביצוע העבירות. זאת בנוסף על כלי האכיפה הפלילית הקלאסית, ובמשולב איתם. עשינו פעילות מעין זו בעבר ביחס לארגוני הפשיעה שפעלו במדינת ישראל, והתוצאות הורגשו בשטח".
היועץ המשפטי לממשלה הדגיש כי הוא ער גם לקשיים שעלולים לנבוע ממדיניות זו. "שילוב כוחות על-ידי כלל גורמי אכיפת החוק ורשויות המנהל מחייב אותנו, כמערכת, להקפיד הקפדה יתירה בהגנה על זכויות הפרט ועל הזכות להליך הוגן. היו סמוכים ובטוחים ששילוב כוחות על-ידי כלל גורמי האכיפה, ייעשה במידתיות וברגישות הנדרשת. אך בה בעת בנחישות בלתי מתפשרת לשם הגנה על שלומם וביטחונם של אזרחי ותושבי מדינת ישראל בכלל ובחברה הערבית בפרט".