המפגש המשולש אתמול בקהיר בין יו"ר הרש"פ אבו־מאזן, נשיא מצרים א־סיסי ומלך ירדן עבדאללה, הגביר את חשדות הימין בדבר קיומו של תהליך מדיני מול הפלסטינים, וזאת חרף ההבהרה שפרסמה השבוע לשכת רה"מ לפיה לא יתנהל תהליך כזה בעתיד הנראה לעין.
בין הצעדים שמעוררים את דאגת הימין, נכללים התחייבותו של שר הביטחון גנץ לאבו־מאזן בפגישתם השבוע על הלוואה בסך חצי מיליארד שקל שתיתן ישראל לרש"פ, הגדלה משמעותית של היתרי העבודה לפלסטינים, ואישור לבניית כאלף יחידות דיור המיועדות לפלסטינים בשטחי C.
בפתח ישיבת סיעת הציונות הדתית אתמול, אמר ח"כ בצלאל סמוטריץ' כי הוא משוכנע שמתנהל תהליך מדיני. "כמי שהיה חבר הקבינט המדיני־ביטחוני אני מבין היטב את משמעותם של הדברים", הוסיף. "בנט אומנם לא נפגש עם אבו־מאזן בעצמו, ואפילו יצר ריב מתוקשר למראית עין. הוא לא צריך את זה, יש לו את גנץ כשליח", אמר סמוטריץ' ומנה פעולות נוספות המוכיחות לטענתו את קיומו של תהליך מדיני, בהם העובדה ש"ממשל ביידן מחבק את חיזוק הרש"פ ומצפה פומבית ל'צעדי המשך'", ו"כספי טרור מולבנים באמצעות דלת מסתובבת".
כוונתו של סמוטריץ' להלוואה שעליה התחייב גנץ, וכן לדברים שאמר שלשום דובר מחלקת המדינה האמריקנית, נד פרייס. "אנחנו מברכים את הצדדים שעושים כל שביכולתם כדי למקסם את התקשורת, ואנו מקווים שהיא תפחית את המתחים ותשפר את המצב באזור", אמר פרייס. "ממשל זה סבור כי פתרון שתי המדינות באמצעות משא ומתן הוא הדרך הטובה ביותר לפתור את הסכסוך הישראלי־פלסטיני, והבהרנו בכמה הזדמנויות שלישראלים ולפלסטינים כאחד מגיע לחלוק אמצעים שווים של ביטחון, שגשוג וכבוד, ולכך אנו ממשיכים לפעול".
כאמור, בסביבת ראש הממשלה שבים ומדגישים בימים האחרונים כי המהלכים המתבצעים אינם מעידים על קיומו של תהליך מדיני, שבנט מתנגד אליו. עוד אומרים שם כי התנגדותו להקמת מדינה פלסטינית ידועה. המסר שאיתו נסע ראש הממשלה לוושינגטון בשבוע שעבר, היה מסר של שיפור כלכלי, שייטיב עם האזרחים הפלסטינים. "הוא באמת מאמין בביזנס ובכלכלה, אין לו כוונה להתקדמות מדינית", אמר גורם בסביבתו של ראש הממשלה.

לאחר נסיעת גנץ לרמאללה השבוע, אמר גורם בסביבת ראש הממשלה כי "מדובר בפגישה שעניינה סוגיות שוטפות של מערכת הביטחון מול הרשות הפלסטינית. אין שום תהליך מדיני מול הפלסטינים וגם לא יהיה". נוסף לכך, דובר ראש הממשלה הכחיש השבוע את הפרסום כי בנט היה אמור להשתתף בפסגה אתמול בקהיר. "לא הייתה כוונה לקיים מפגש בין ראש הממשלה ליו"ר הרשות הפלסטינית ולא צפוי כל מפגש כזה", הבהיר.
עם זאת, מפגש של בנט עם א־סיסי בקהיר אכן אמור להתקיים בהקדם, ובו יידונו ההסדרה מול עזה והדרישה הישראלית להשבת השבויים והנעדרים. גם חיזוקה של הרשות הפלסטינית אמור לעלות על הפרק. "בעזה אין לנו אידיאולוגיה", אמר גורם מדיני, לעומת יו"ש שבה יש לישראל אינטרס אידאולוגי. "אנחנו רק דורשים שלא יירו טילים, שלא יצברו טילים ואת השבת השבויים והנעדרים". בסוגיה הזו, אומר הגורם, גם הסביר בנט במפגשיו עם האמריקנים כי ההיתקלות שבמהלכה נחטף סגן הדר גולדין אירעה בעת הפסקת אש שתווכה על ידי האמריקנים, ולכן יש להם מחויבות מיוחדת להשבתו. גורם אחר המעורה בפרטים עומד על כך כי המהלכים של ישראל בימים האחרונים נועדו "לייצר שקט", ולא להשיג פריצה מדינית. "יציבות הומניטרית זה רצון אסטרטגי של ישראל", אמר.
לצד המהלכים מול הרשות הפלסטינית, ובהתאם להחלטתו להחזיר למשרדו את תפקיד יועץ ראש הממשלה לענייני התיישבות, החליט ראש הממשלה למנות את עו"ד עמיר פישר לתפקיד זה, שלא אויש כ־11 שנים.
פישר מונה על ידי איילת שקד בתקופתה כשרת המשפטים, כיועץ חיצוני מטעמה שיפקח על העמדות שמציגה מחלקת הבג"צים בתשובותיה לבית המשפט העליון בענייני ההתיישבות ביהודה ושומרון. לפני כן כיהן כיועץ המשפטי של עמותת רגבים.
פישר, בן 46, נשוי, אב לארבעה ומתגורר במזכרת בתיה. הוא למד בישיבת ההסדר הר עציון ובעל תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת בר אילן. התמחה במשפט מנהלי ומקרקעין בדגש על אזור יו"ש, ואת ההתמחות ביצע בפרקליטות המדינה. בעברו שירת כטייס מסוקים בחיל האוויר, כיום רס"ן במיל' ומדריך בבית הספר לטיסה.
הוא מקורב למזכ"ל אמנה זאב חבר (זמביש) ומוערך על ידי ראשי מועצות נוספים ביהודה ושומרון שעימם עבד בצמידות בשנים האחרונות. פישר מתואר כאיש מקצוע בעל בהבנה רחבה של השטח, לצד ידע משפטי בנושא הסבוך והמורכב של מעמד הקרקעות ביו"ש.
בין השאר, ליווה פישר את חוק ההסדרה מקרוב עד להשלמתו הסופית, ולאחר מכן טיפל בתשובות המדינה לבג"ץ, על רקע פסילתו על ידי שופטי העליון. במקרה אחר עקב מקרוב אחר המגעים להסדרת היישוב מצפה כרמים, וההשלכות שנלוו לכך.
בהתיישבות מצפים שמינויו יסייע לקידום תוכניות בנייה ביו"ש, מול התנגדותם של גורמים במשרד הביטחון ומנהל האזרחי.