השר לביטחון הפנים ח"כ עמר בר-לב החליט כי המשטרה לא תאפשר למפגיני 'ועדת המעקב של ערביי עכו' ולמשפחות עצורי הפרעות להגיע הערב (ו') לשכונה המעורבת ולהקים מאהל מחאה בתמיכה בנאשמים ובדרישה לשחרורם. מלשכתו עדכנו כי "למארגנים נמסר כי לא תאושר להם הגעה לשכונה המעורבת בהפגנת שישי הקרובה וכי הם ייחסמו".
אתמול חשפנו באתר "מקור ראשון" כי תושבי עכו הערבים יפגינו גם השבוע בדרישה לשחרור בני העיר, ולראשונה ייצאו מתחומי העיר העתיקה ויקימו מאהל מחאה במקום שבו בוצע הלינץ' בתושב העיר מור ג'אנשווילי בטענה כי "עדר של מתנחלים התקיפו ערבים וניסו לדרוס אותם", במהלך המחאות האלימות. וועדת המעקב של ערביי עכו טענו כי במשטרה עצרו רק ערבים ולא "מתנחלים קיצוניים" כמו ג'אנשווילי שפגעו בערבים.
בעקבות ההחלטה של השר בר לב, שלחו בארגון "עדאלה" מכתב למפקד תחנת עכו סנ"צ איאד פרג' ובו דרשו לקיים את ההפגנה בשכונה המעורבת. המארגנים הדגישו את חשיבות חופש הביטוי ואף דרשו שהמשטרה תהיה במקום כדי להגן עליהם מפני "אלימות המתנחלים".

אוהל המחאה, על פי הודעת מארגני ההפגנות, יוצב בכניסה לשכונת וולפסון שהייתה בעבר בעלת רוב יהודי מוחלט, ובעשור האחרון מתמודדת עם נטישה המונית של יהודים ודחיקתם אל שכונותיה הצפוניות של העיר ומחוצה לה. בשכונה קיימים מספר בתי כנסת, ישיבה גבוהה וגרים בה חברי "הקיבוץ העירוני" של תנועת "דרור ישראל".
בלשכת השר בר-לב נמסר כי למרות ההנחייה שלא לאפשר את קיומה של ההפגנה במקום הרגיש והנפיץ "החוק במדינת ישראל מאפשר מחאה ללא צורך אישור משטרה כולל לא להפגנה המדוברת המתקיימת מזה מספר שבועות. במדינת ישראל ישנו חופש ביטוי, במסגרתה ניתן לצעוק ולקרוא כל דבר, כל עוד אינו מהווה איום, בטיחותי או ביטחוני". גורמים בלשכתו ציינו כי "ההפגנות מוכרות למשטרת ישראל, וקיים מעקב אחריהן".
אתמול בבוקר זימנו במשטרה את אחד מראשי המחאה המקומית וביקשו ממנו שלא יפגינו מחוץ לתחום העיר העתיקה אך נענו בשלילה.
בין המפגינים צפויות להגיע גם משפחות עצורי הפרעות ונאשמי מעשי הלינץ', ההצתות והביזה במהלך אירועי "שומר החומות". בהפגנות ובצעדות הלפידים שנערכות בשבועות האחרונים נושאים המפגינים דגלי פלסטין, קוראים קריאות נגד "מדינת הכיבוש" ודורשים לשחרר את כל עצורי הפרעות.
בשבוע שעבר הגיע לאוהל המחאה יו"ר הרשימה המשותפת ח"כ איימן עודה, שגם השתתף בהפגנת התושבים בעכו, הביע תמיכה במשפחות העצורים והתחייב כי סגניתו, ח"כ עאידה תומא סלימאן, תושבת העיר "תציג בימים הקרובים תוכנית לתמיכה בעצורים ובני משפחותיהם". בין הפועלים לשחרורם היה גם יו"ר ועדת הפנים שנפטר, ח"כ סעיד אלחרומי מרע"מ שהביע תמיכה במאבק המשפחות ותושבי העיר והשתתף בהפגנה שערכו שלושה ימים לפני מותו.
מחאת התושבים בעכו מגיעה גם בעקבות הגשת כתב אישום נגד תושב נוסף בעיר העתיקה, חסן עיד (27) שבתחילת השבוע הואשם במעשי טרור לאומניים כאשר לקח חלק בהצתת מלון האפנדי בעכו בזמן שהיו בו כעשרים אורחים יהודים מבוהלים. לפי כתב האישום, ב-11.05.21 במהלך המהומות בעכו העתיקה שבר עיד את דלת הכניסה של האפנדי, שפך בנזין והצית את לובי הכניסה למבנה. לאחר ההצתה הגיעו למקום חבריו ושכניו מצוידים בבקבוקי תבערה וגם הם הצטרפו לנסיונות הצתת הנופשים היהודים במקום. כ-10 יהודים נפגעו באורח קל עד בינוני כתוצאה מהעשן הכבד והאש. חתן פרס ישראל, אבי הר אבן שהתארח עם רעייתו במלון נשרף באורח אנוש ונפטר מפצעיו לאחר כשבועיים.
מבדיקת מקור ראשון עולה כי בדומה למרבית המוחלטת של עצורי מהומות הדמים ברחבי הצפון, גם עיד לא היה מוכר למשטרה קודם לכן ולא היה לו רקע פלילי קודם. להוריו של עיד חנות בגדים ואופנה מפורסמת בכניסה לשוק בעיר העתיקה, והוא עבד לפרנסתו בנהיגת סירות טורנדו לתיירים בנמל. בוועדת המעקב של ערביי עכו שבו והזהירו כי אם "משטרת הכיבוש ומדינת הכיבוש" לא ייענו לדרישותיהם וישחררו את עצורי הפרעות ברחבי המדינה, יחזרו הצעירים לרחובות ויבעירו אותם.