השליח הקטארי לעזה הודיע בסוף השבוע כי פת"ח חזר בו ולא ישתתף במיזם להכנסת כסף סיוע קטארי לרצועת עזה. זאת, לאחר תקופה ממושכת בה עמדה ישראל על עיקרון הכנסת כסף הסיוע לרצועה אך ורק באמצעות מנגנונים של האו"ם ובתיווך פת"ח, דרך חשבונות בנק וכרטיסים נטענים שיאפשרו לתושבים ברצועה בעיקר משפחות נזקקות לקבל את הכסף.
ההחלטה שקיבלו הפלסטינים היא לא תוצאה בלתי נמנעת של סכסוך פנימי, אלא מהווה ביטול הסכם של אבו-מאזן עם שר הביטחון בני גנץ. בשיחות בין השניים ובמפגש ביניהם הבטיח גנץ מתנות קטנות בדמות הלוואה של חצי מיליארד שקלים וחיזוק מעמדו של הראיס על חשבון חמאס. אבו-מאזן, שהיה צריך לחבק את המתנות באהבה גדולה, בחר לסגת לאחור.
כרגע זה נראה כמבוי סתום, שאליו יש שני פתרונות אפשריים: או שפת"ח יחזרו בהם ויאפשרו את העברת הכספים במנגנון מפוקח, או שישראל תצטרך לחזור למתווה הקודם של הכנסת הכסף הקטארי במזוודות דולרים.
נכון לכתיבת שורות אלו, יש מי שלוחשים על אוזנו של ראש הממשלה נפתלי בנט שיתכן שצריך להכניס כמה מזוודות כדי להרגיע את השטח. אולם בצמרת הממשלה לא התקבלה החלטה בנושא, ועמדת מערכת הביטחון טרם התבררה.
עד היום נאמר בבירור גם על ידי שר הביטחון וגם על ידי הרמטכ"ל שהכסף לא יכנס במזוודות. אולם לצד זאת, עזה לא מקבלת כסף מאז מאי והמנה הבאה צפויה להגיע רק באוקטובר. כלומר מדובר בסכום של יותר ממיליארד דולר. בישראל יודעים שגם אם תתקבל החלטה להחזיר את המזוודות באופן זמני, לא תתאפשר כניסת כל הכסף של החודשים האחרונים, שכן מדובר במנה גדולה שתגיע לטרור באופן ודאי ומעט ממני ישלח לאזרחים כמס שפתיים. בימים הקרובים צפויה להתקבל החלטה לאן פני ישראל בנושא שכן עמידה על עקרונות תביא את הדרום פעם נוספת להתחממות והסלמה.
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "כפי שפורסם באופן רשמי, המענק הקטארי לנזקקים ברצועת עזה הוסדר ע"י מנגנון בשיתוף עם האו"ם, כאשר המענק מועבר בתלושים ולא במזוודות עם כסף מזומן כפי שקרה בעבר. בנוגע לחלק השלישי במענק, נבחנות אלטרנטיבות שונות על ידי מערכת הביטחון. לכשיימצא מתווה ראוי שמבטיח שהכסף לא יגיע לפעילות טרור, הוא יוצג על ידי שר הביטחון לראש הממשלה. המתווה הקודם לא יחזור על עצמו. ראש הממשלה יגבש עמדה לאחר שיוצגו לו האפשרויות השונות".