בתקופה הזו בשנה, ארון הבגדים שלי מבולגן. יום אחד חולצה קצרה, למחרת סווטשרט עם מעיל. החגים חלפו בסערה כלעומת שבאו, בחדשות מדברים רק על הקורונה, טבלאות וגרפים ממלאים את המסך והופכים לזמזום חרישי.
השגרה הברוכה, נקווה, מתחילה מ־עכ־שיו. ספטמבר היה חודש של אימונים. יום פה יום שם, אף פעם לא ידעתי איזה יום היום ואם אני צריכה להכין סנדוויצ׳ים או ארוחת חג?
וזהו, עד חנוכה, שגרה שגרתית שכזו, יחסית כמובן.
השנה דחיתי את מדור ה״חזרה ללימודים״ לאחרי החגים ועכשיו אפשר לדבר בנחת על דברים ששמים בתיק לבית הספר, כמו קאפקייקס טעימים ומזינים או רעיון לרוטב לפסטה שלא כולל מוצרי חלב וגם מחזיק מעמד מצוין חצי יום בלי קירור ועוד סלט טונה מדהים שכמותו לא פגשתם – בקיצור – חוזרים לשגרה עם רעיונות חדשים ומיוחדים לשנה טעימה!
חזל״ש שמח!
קאפקייקס בננה
תמיד צריך מתכון טוב לקאפקייקס בננה קלילים ומלאים בדברים טובים שכיף לשים לילדים בתיק בלי רגשות אשם. אני מכינה כמות כפולה, מקפיאה, ושולפת ערב קודם מהמקפיא. עד הפסקת עשר הקאפקייק פשוט מושלם.

15 יחידות
מרכיבים
2 ביצים
¼ כוס סוכר דמררה/רגיל
¼ כוס סירופ מייפל אמיתי
½ כוס שמן
3 בננות בשלות, מעוכות היטב במזלג
1 כוס קמח כוסמין מלא/רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס קוואקר
½ כפית קינמון
¼ כפית מלח
½ כוס שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומכינים עטרות נייר.
2. בקערה גדולה טורפים היטב ביצים, סוכר ומייפל כשתי דקות, לבלילה אוורירית ותפוחה.
3. מוסיפים את השמן והבננות וטורפים היטב.
4. מניחים מסננת (או נפה) על הקערה ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח וקינמון.
5. מוסיפים את הקוואקר ואת השוקולד צ׳יפס.
6. טורפים רק עד לאחידות ולא יותר, ערבוב־יתר יגרום לקאפקייקס להיות דחוסים.
7. ממלאים בתערובת את עטרות הנייר, עד ¾ מגובהן.
8. אופים כ־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
סלט טונה ללא טונה
אז יש את הבעיה הזו עם סלט טונה שהוא לא נעים לומר… קצת…לא חשוב, הבנתם! בקיצור הנה רעיון לסלט טונה טבעוני למהדרין עם טריק אחד מתוחכם שהופך את הכול לטעים ואמיתי.

מרכיבים
1 שימורי חומוס (עדיפות לשימורים המיועדים להכנת ממרח חומוס)
1 בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
1 כפית צלפים (לא חובה, אבל מוסיף מאוד)
1 מלפפון חמוץ קצוץ דק־דק
1 כף מיץ לימון טרי
1 כפית עריסה
1 כף גדושה של מיונז רגיל/טבעוני
1 אצת נורי קצוצה דק־דק
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את כל החומרים, ובעזרת מועך פירה מועכים הכול לממרח אחיד.
שומרים בקירור עד יומיים.
מק אנד צ'יז טבעוני
הרגישות של רבים למוצרי חלב וגם הצורך לשלוח ארוחה חמה שתחזיק מעמד שעות בתיק הביאו אותי לפתרון המושלם הזה (שגיליתי בטיקטוק!) כולם פה התאהבו.

מרכיבים
500 גרם פסטה מבושלת, לבחירתכם + ½ כוס ממי הבישול.
2 כפות שמרי בירה (לא חובה)
¼ כוס קורנפלור
¼ כוס קמח
1 כפית מלח
½ כפית אבקת שום
½ כפית פפריקה
½ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
2 כוסות חלב סויה (או חלב רגיל)
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מערבבים שמרי בירה, קורנפלור, קמח ואת כל התבלינים.
2. מוסיפים את החלב וטורפים היטב.
3. מדליקים את הלהבה ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה.
4. מכבים את האש ומוסיפים את הפסטה המוכנה ואת מי הבישול. ומערבבים היטב.
אם אתם לא טבעונים פזרו בכיף פרמזן מגורר מעל.