שגרירת ארצות הברית באו"ם, לינדה תומס־גרינפילד, צפויה להגיע היום (א') לביקור ראשון בישראל. לאחר הביקור בירושלים, תמשיך השגרירה לרש"פ ולירדן. השגרירה היא חברת הקבינט הראשונה בממשל ביידן שמגיעה לכאן לביקור מדיני מאז הוקמה ממשלת בנט־לפיד.
השגרירה צפויה להיפגש עם שר החוץ יאיר לפיד ושר הביטחון בני גנץ, ולבקר ביד ושם. ברמאללה, היא צפויה להיפגש עם אבו-מאזן.
בשיחה עם כתבים ישראלים ופלסטינים שקיימה ביום שישי, נשאלה השגרירה בנוגע לפתיחת הקונסוליה האמריקנית המיועדת לפלסטינים במבנה שברחוב אגרון. היא אמרה כי אין לה מה להוסיף בנושא, מעבר למה שאמר מזכיר המדינה בלינקן כשהיה כאן בחודש מאי. נציין כי זו התשובה הרשמית של בכירים אמריקנים בשבועות האחרונים בנוגע לקונסוליה, כאשר עד אז, הם השיבו כי בכוונתם להתקדם עם פתיחת הקונסוליה. בירושלים יש מי שמעודד מהתשובה הזו, שלא מצביעה על נסיגה אמריקנית מההחלטה לפתוח קונסוליה, אבל מעידה במידה מסוימת על תיאום עם הישראלים, והסכמה להצניע את המחלוקות שבין שני הממשלים.
עוד נשאלה תומס־גרינפילד לגבי הצטרפות אמריקנית מחודשת אל ארגון החינוך, התרבות והמדע של האו"ם, אונסק"ו, ממנו פרשה ארה"ב בתקופת ממשל טראמפ, בשל ההטיה הקשה של הארגון נגד ישראל. "אין לי שום דבר חדש להודיע על ההצטרפות לאונסק"ו בשלב זה. אנו נדון במגוון רחב של נושאים עם ממשלת ישראל", אמרה במה שמשתמע כמו כוונה לדון בכך עם שר החוץ לפיד. "אבל אני רוצה לציין שמאז פרישת ארה"ב מאונסק"ו, ראינו שרבים מהיריבים שלנו ניצלו את הוואקום שהשארנו כדי לקדם את האג'נדה האוטוריטרית שלהם בארגון. לדעתנו, זה לא משרת את האינטרס של ארה"ב או ישראל", הוסיפה השגרירה.
היא נשאלה לגבי ההכרה בריבונות ישראל ברמת הגולן, ואמרה שמחלקת המדינה הבהירה כי לא חל שינוי במדיניות ארה"ב כלפי הגולן. על השאלה האם היישובים ברמת הגולן נחשבים בעיני הממשל ל"התנחלויות", אמרה השגרירה כי אין לה מה להוסיף בנושא.
עוד הוסיפה כי ממשל ביידן מחויב להגן על ישראל מפני "החלטות חד־צדדיות ומשוחדות שגוזלות יותר מדי זמן בגופי האו"ם, ואני גאה לעמוד למען ישראל במועצת הביטחון". עם זאת, נזכיר כי בשבוע שעבר, בעת הצבעה בוועדה הרביעית של העצרת הכללית של האו"ם על החלטה הנוגעת ל"זכות השיבה" הפלסטינית לתחומי ישראל, הצביע סגן השגרירה של ארה"ב, הצבעת "נמנע", במקום "לא", כפי שהיה בתקופת הממשל האמריקני הקודם.