פרקליטות מחוז דרום הגישה היום (ה') לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד שבעה נאשמים, ביניהם ארבע חברות, המייחס לנאשמים השונים עבירות בסך של מיליוני שקלים עקב אי תשלום היטלי הטמנת פסולת, הלבנת הון בהיקף של כ-14 מיליון שקלים, ועבירות נוספות.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד צליל זנטי, חברת "יונתן ל.א" הנמצאת בבעלותו של אורן אפשטיין, המפעילה אתר ברישיון לסילוק פסולת בשטח המועצה האזורית רמת נגב, נהגה לרשום באופן כוזב פסולת שונה מזו שהובאה בפועל לאתר. בנוסף הוכנסה למקום פסולת נוספת, שעליה לא הוגש דיווח למשרד להגנת הסביבה.
הדיווח הכוזב על סוג הפסולת יחד עם העלמת המידע על הפסולת האחרת, סייעה לנאשם להימנע מתשלומי היטל הטמנה למשרד להגנת הסביבה בגובה של 2,807,290 שקלים. בנוסף, בתמורה להכנסת הפסולת הזו קיבל הנאשם תמורה כספית מהחברות המובילות פסולת בסך של 3,210,205 שקלים. היקף עבירת הלבנת ההון מסתכם בכ-14 מיליון שקלים.
יש לציין כי בהתאם לחוק, מפעיל אתר לסילוק פסולת חב בתשלום היטל הטמנה עבור כל טון פסולת שהוטמנה, וכן קיימת הגבלה בתנאי רישיון העסק של הכנסת פסולת יומית. אלא שהחקירה שנוהלה על ידי יחידת הונאה דרום במשטרת ישראל והמשטרה הירוקה, העלתה כי אפשטיין רכש מערכת שקילה נוספת, בין היתר על מנת לעקוף את הגבלת הכמות היומית ואת כל הכניסות שנרשמו במערכת זו, נמנע כאמור מלדווח למשרד להגנת הסביבה ובכך נמנע מתשלומי היטל הטמנה בגינן. כמו כן, גם במערכת הרגילה המדווחת וגם במערכת הכפולה, נהג הנאשם לרשום, בכזב, סוג פסולת שאינו נכון, וזאת על מנת להימנע מדמי היטל הטמנה.
כך למשל, באשר לאחת החברות אשר הובילה פסולת אל אתר ההטמנה, דיווח הנאשם כי מדובר ב"חומר כיסוי" (עליו אין חובת היטל הטמנה), שעה שדובר בפסולת מסוג "בוצה". כמו כן, נהג לדווח כי נכנס "גזם" שטופל באתר, שעה שנכנסה פסולת "מעורבת" לאתר.
בנוסף, על פי כתב האישום נהג הנאשם להנפיק לחברת "ווסט פראס", חשבוניות עם תוכן פיקטיבי, אשר תוכנן לא משקף נכונה את השירות האמיתי שניתן, וזאת על מנת להסוות את הטמנת הפסולת.
מכתב האישום עולה, כי הנאשמים נאדר טחאן וחברת נ.ע.ט הובלות בע"מ בבעלותו, אפרים בן חמו ממיתר ושתי חברות בשליטתו – חברת ורד ו.מ. בע"מ וחברת ווסט פראס בע"מ, נהנו מתשלומי דמי כניסה מופחתים לאתר ההטמנה, בעקבות הסיווג הכוזב.
כתב האישום מייחס לנאשמים השונים שישה אישומים בגין ביצוע עבירות של הלבנת הון, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, עבירות לפי חוק שמירת ניקיון והפרת תנאי רישיון עסק.
יחד עם כתב האישום, הגישה הפרקליטות לבית המשפט בקשה להורות על חילוט נכסי מקרקעין של הנאשם אורן אפשטיין, ובכללם חוות בודדים, אשר שווים מהווה חלק משוויו של הרכוש אשר בו נעברו העבירות.