שר הביטחון בני גנץ מנסה זה חודשים אחדים להעביר בכנסת חוקים ותקנות בענייני צבא וביטחון, אך בכל פעם נאלץ למשוך אותם לנוכח ההתנגדות הצפויה של חברי רע"ם. זאת לאחר שיו"ר המפלגה מנסור עבאס הבהיר ליו"ר הקואליציה עידית סילמן כי בכוונתו להתנגד לחקיקה הזו, ונוכח סירובן של סיעות הימין באופוזיציה לתמוך במהלך של גנץ, ובכך לאפשר לו לעקוף את התנגדות רע"ם.
שלושה חוקים לא התקבלו או לא קודמו בשל התנגדות רע"ם. הראשון הוא חוק פטור דת, שמטרתו למנוע מצב שבו בנות חילוניות מצהירות כי הן דתיות ומשתחררות אוטומטית משירות חובה בצה"ל; השני הוא חוק השיפוט הצבאי, שמבקש לייעל את ההליך המשמעתי בצבא. מליאת הכנסת אישרה אותו בקריאה ראשונה בחודש אוגוסט, אך מאז הוא נשאר תקוע; והחוק החשוב מכולם – חוק הגיוס, שנועד לעלות ביום שני השבוע להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, במטרה להסדיר את גיוס החרדים לצה"ל ולהוריד את גיל הפטור הניתן לבעלי זכות. כאמור, מחשש שבלי תמיכתה של רע"ם לא יהיה רוב לחוק, הוא הוסר מסדר היום.
בסביבת גנץ אומרים שאלה אומנם חוקים שמקורם במשרד הביטחון, אך הקואליציה כולה נושאת באחריות להעברתם, מפני שהם נועדו לממש את מדיניות הממשלה ואף מהווים צורך לאומי. "חוק הגיוס חשוב רק לשר הביטחון? ממש לא. זה חוק שכולם צריכים לעמוד מאחוריו כדי שיעבור", אומרים אנשי גנץ.
"אכן, כל חוק שעובר בממשלה, אנחנו אמורים לדאוג לו גם בכנסת, להשיג לו רוב ולהעביר אותו", אומרת בתגובה יו"ר הקואליציה עידית סילמן, "אני לא יכולה להגיד לגנץ 'תגייס לי אתה רוב'. יש פקק בכנסת. אם לא מגיעים להסכמות עם הליכוד, ייתכן שיעלה רק חוק אחד בשבוע".
לדברי סילמן, הקושי בהעברת חוקים ממשלתיים במליאה נובע מכך שהצעות חוק עוברות בממשלה, שלרע"ם אין בה נציג או קול, ובהמשך נתקלות בקשיים בהגעתן לכנסת. "יש מנגנון שרים שבודק עם רע"ם את ההצעות, אבל עבאס נמצא בישיבת ראשי המפלגות בכל יום ראשון, הוא יודע מה הולך לעלות".
עם זאת, סילמן דוחה את הטענה שכל הצעות החוק של משרד הביטחון נידונו לכישלון בהצבעות במליאה בגלל התנגדות נציגי רע"ם: "לא לכל חוק הם מתנגדים, יש דברים שהם לא עוסקים בהם. נראה שגם מחוק הגיוס לא יהיה להם אכפת".