דיווח מדאיג במערכת הבריאות בדרום אפריקה, בה נפוץ זן האומיקרון של הקורונה. בצל החשש כי גם מחוסנים עלולים להידבק בווריאנט, עולה כי האוכלוסייה הפגיעה ביותר בהידבקות ותחלואה סימפטומטית הם תינוקות וילדים קטנים בני 0-5. נזכיר כי קבוצת גיל זאת לא דווחה עד כה כקבוצת סיכון או כזו שתחלואת הקורונה משפיעה עליה כלל.
"אנחנו רואים אצלנו בבתי החולים יותר ילדים קטנים עם סימפטומים של קורונה" אמרה פרופסור רודו מטיבה, מומחית לטיפול נמרץ, ראש מחלקה בבית החולים Chris Hani Baragwanath ביוהנסבורג. לדבריה, מספר הילדים המאושפזים גדל באופן אקספוננציאלי וחלקם זקוקים לאשפוז במחלקת טיפול נמרץ. עם זאת, נראה כי עדיין המחלה אינה קשה עבור הילדים שעד כה נחשבו כמוגנים מפניה.
"המצב מדאיג אותנו כי זה לא משהו שציפינו להתמודד איתו עד עכשיו" אמרה מטיבה בריאיון לתאגיד החדשות הדרום אפריקני SABC NEWS. לדבריה, "אנחנו רואים גם צעירים ומבוגרים יותר שנדבקים ונדרשים לטיפול אבל בעבר הילדים שנדבקו עברו את המחלה בקלות ולא הגיעו לאשפוז. אנחנו רואים אותם כעת נדרשים לחמצן ועזרה רפואית ואשפוז בן ימים".
מטיבה הזהירה כי "אם מספר הילדים הקטנים שנדרשים לטיפול רפואי ואשפוז יעלה, זו הולכת להיות בעיה גדולה עבורנו. בתי החולים לא ערוכים לטיפול בילדים רבים כי לרוב ילדים לא דורשים טיפולים רפואיים. לא רק בדרום אפריקה אלא בכל העולם כולו".
עם סיום הריאיון בנושא אמרה כי אין להתייחס לדיווחים הללו בשוויון נפש ויש להגן על הילדים מהדבקה: "מאחר ומדובר באוכלוסיות שלא ניתן להם חיסון, אנחנו חייבים לשמור עליהם בזהירות ולא לקחת סיכונים. לא לחשוף אותם לקורונה. ילדים בני שנתיים לא יכולים לחבוש מסיכות ולא יכולים להתחסן, זה תלוי בנו וצריך לעשות ככל שביכולתנו".
גם בממשלה בדרום אפריקה התייחסו לעלייה באשפוז תינוקות וילדים קטנים שנדבקו בקורונה. בתדרוך לעיתונאים שערכה בסוף השבוע וואסילה ג'אסת, יועצת רפואית לממשלה, היא התייחסה לאזור מחוז גאוטנג (Gauteng) ובו גם העיר יוהנסבורג: "אנחנו רואים עלייה משבוע לשבוע באשפוזים בכל קבוצות הגיל, אבל במיוחד בילדים מתחת לגיל 5". לדבריה, "השכיחות בקרב אלה מתחת לגיל 5 היא כעת השנייה בגובהה, שנייה רק לאלה מעל גיל 60". היא ציינה כי ניתן להסביר את העלייה בקרב אשפוז ילדים מאחר והם לא מחוסנים.