אל מליאת הכנסת יגיעו מחר (ד') 28 הצעות חוק פרטיות של חברי הכנסת. כיוון שההצבעות ימשכו בהכרח שעות ארוכות, בקואליציה פועלים לצמצם את הרשימה הארוכה על ידי הצמדת הצעות, זאת אומרת חיבור של שתי הצעות דומות להצעה אחת, ודחיית הצעות אחרות.
המספר החריג של ההצעות נובע משתי סיבות, 12 מהן נדחו משבוע שעבר בשל חג החנוכה – ארבע מתוכן הוצמדו כך שנותרו שמונה.
הסיבה השנייה היא תרגילים פרלמנטרים של אופוזיציה שנועדו להקשות על הקואליציה. לאחר שלושה שבועות של דיונים על הצעות בעלות הסכמה רחבה, בהם עברו חוקים ללא מאבקים, חזרו הצדדים להתעמת על סוגיות שנויות במחלוקת.
לדוגמה, ההצעה של הרשימה המשותפת לחייב ייצוג הולם של האוכלוסייה הערבית בחברות הממשלתיות, ובגופים סטטוטוריים. וכן הצעת החוק המבקשת לבטל את ההחרגה של העיתונות המודפסת מהאיסור על פרסום של מוצרי טבק ועישון.
בין ההצעות מונח גם חוק האזרחות, אותו הגיש ח"כ שמחה רוטמן, שנדחה ביום ראשון על ידי ועדת שרים לחקיקה בשבועיים. על פי תקנון הכנסת, אם החוק יעלה ויידחה לא יהיה אפשר להעלות אותו שוב בחצי השנה הקרובה. לאור זאת, סביר להניח כי רוטמן יסיר אותו מסדר היום על מנת למצות את האפשרויות להגיע להסכמה רחבה על החוק.
ח"כ שלמה קרעי הגיש הצעה להקים בית משפט לחוקה, וכן לקבוע את אופן פעולתו וסמכויותיו.
ח"כ אלי כהן מבקש להעניק לשר הפנים סמכות להורות על גירוש בן משפחה של מחבל, באם ידע מראש כי האחרון מתכנן מעשה טרור, או כאשר בן המשפחה תמך, עודד או שיבח את המעשה. עוד חוק בנושא שמעלות הח"כיות קרן ברק ואורית סטרוק הצעה לשלול זכויות ממעורב בטרור.
גם הצעות של הקואליציה נמצאות על סדר היום, למשל חוק השוויון של כחול לבן המציע להוסיף לחוק היסוד סעיף המעגן במפורש את הזכות לשוויון. זוהי הצעה אליה הח"כים בימינה מתנגדים בחריפות וטוענים כי הוא חורג מההסכמים הקואליציוניים.
אתמול התייחס גנץ לשני חוקים נפיצים, חוק השוויון שלדבריו "ישלים את הליך החקיקה. זהו הבסיס ליכולתנו להגדיר את עצמנו כחברה ישראלית. החוק שהגיש ח"כ גינזבורג הוא מידתי, לא יפגע בזכויות לאומיות ואני מציע לכל החוששים והחוששות, לקרוא אותו ולהבין שהוא בגדר "זה נהנה וזה לא חסר"". על חוק האזרחות אמר כי זהו "צורך ביטחוני, וגם אם נידרש לערוך בו מספר שינויים, זו סוגיה שעלינו להביא לפתרונה. צריך לגבש עמדה של כלל חברי הקואליציה, ולהטיל משמעת קואלציונית שתחייב את כולנו. הרעיון לאפשר חופש הצבעה, הוא פסול, והוא מדרון חלקלק מבחינה פוליטית, שעשי להוביל לבחירות".