שר הביטחון בני גנץ סיכם בסוף השבוע האחרון ביקור מוצלח בארצות הברית. במהלך הביקור הוא הודיע לאמריקנים כי הורה למערכת הביטחון הישראלית להיערך לתקיפה באיראן, אם שיחות הגרעין בין המעצמות יסתיימו בלא כלום והאיראנים ימשיכו להתקדם לעבר פצצה גרעינית.
עם זאת, נושא אחד שהעלה גנץ במהלך השיחות לא התקבל בברכה על ידי האמריקנים. על פי פרסום בעיתון "ידיעות אחרונות" הבוקר (ב'), ישראל ביקשה מארצות הברית לקדם הגעת רכש צבאי שאושר תקציבו, אך האמריקנים סירבו.
על פי הדיווח, ישראל בקשה להקדים את קבלתם של שני מטוסי תדלוק מתוך ארבעה עליהם סוכם בעסקת הרכש האחרונה. בדיווח נקשר הצורך בשני המטוסים לטובת מוכנותה של ישראל בעמידה מול איראן. כאמור, עדיין תשובתה של ארצות הברית נשארה שלילית.
רק לאחרונה ועדת השרים להצטיידות אישרה את רכישתם של ארבעת מטוסי התדלוק מסוג KC-46. מדובר במטוסי תדלוק מהמתקדמים בעולם שביכולתם לספק דלק למטוסי קרב למרחק טיסה עצום של 11 אלף ק"מ.
אומנם עבור אפשרות התקיפה באיראן אליה ישראל נערכת, נדרש רף נמוך בהרבה מיכולות המטוס המדובר, אך כושר היכולת שלו לשאת דלק יאפשר להוציא אל אותה תקיפה אפשרית כמות גדולה מאוד של מטוסי קרב. מטוסים אלו יכולים לפתוח ארגז מתדלקים בים התיכון או בכל מקום אחר ולתדלק עשרות מטוסי קרב דרך "פוד" התדלוק שלהם. בנוסף לכך ביכולתם לשהות באוויר למשך 11-12 שעות רצופות.
על פי העסקה, המטוסים אמורים להגיע מארה"ב לחיל האוויר רק בעוד ארבע-חמש שנים, אך ישראל שרוצה להחזיק ביכולת זו בטרם יחלוף זמן רב כל כך, ביקשה את הקדמת הרכש. לא רק שר הביטחון עסק בנושא בשיחות מול האמריקנים, גם בכירים בחיל האוויר שוחחו עם מקביליהם האמריקנים וניסו לשכנעם להמליץ על קידום הקצאת המטוסים, אולם עדיין תשובתה של ארה"ב נשארה שלילית.