נכון להבוקר (ד') אובחנו בקרב לובשי המדים 7 מאומתים לזן החדש. כולם מבודדים וקרוביהן מתוחקרים ותחת מעקב רפואי, במטרה לראות האם גם הם נדבקו בנגיף.
גורם בצה"ל מסביר כי רובם הגדול של החיילים המשרתים מחוסנים במנה השלישית, מה שמשרה אווירה רגועה בקרב בכירי הצבא. לצד זאת, בצה"ל לא ייקחו סיכונים וינהגו בחומרה רבה כלפי מי שימצא מאומת ולא ידווח על כך לפי הפקודות, או לא ישתף פעולה עם תחקורו, כפי שקורה עם חלק מהאזרחים.
בנושא ההגבלות שמטילה המדינה על מנת למנוע התפשטות, בצה"ל מבהירים כי החיילים מחויבים על פי חוק גם בהגבלות שמטילה הממשלה, בנוסף להגבלות שמטיל חיל הרפואה ואגף המבצעים.
למרות אחוזי החיסון הגבוהים בקרב האוכלוסייה הבוגרת, בצה"ל מתמודדים גם עם סרבני החיסונים. בחודש האחרון, חיילים שסירבו להתחסן נקראו לשיחות הבהרה בהן נאמר להם כי מי שלא יתחסן, ישלח לחופשות כפויות על חשבון ימי החופשה שמגיעים לו, 22 ימים בשנה. נכון לשנת 2021 האיום הספציפי הזה לא רלבנטי, שכן רוב החיילים מימשו כבר את ימי החופשה שלהם לשנה שתכף מסתיימת. אולם, החל מחודש ינואר הקרוב מדובר באירוע אחר לגמרי.
עדיין לא ברור אם הצבא יוכל לעמוד באיום הזה. מה שכן ברור הוא, שבצה"ל לא מתכוונים לוותר למי שלא רוצה להתחסן ושוקלים סל הגבלות משמעותי נוסף, כמו איסור מפורש להשתמש בשירות השקם "כוורת", איסור יציאות לאפטרים בערבים, ובדיקות אנטיגן על בסיס יומי או שבועי במיוחד לאלו החוזרים מחופשות.
נחישות דומה מתרחשת גם בארה"ב. לאחרונה, הוחלט בצבא האמריקני לנהל את אירוע סרבני החיסון בדרך יותר אגרסיבית וברורה: לאחר שנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן חתם על צו נשיאותי, הוא דורש כעת מאנשי השירות לקבל את החיסון נגד קורונה. אלה שיסרבו צפויים למגוון עונשים. בין היתר מאיימים בצבא האמריקני בעונשי ריתוק, נזיפה כאזהרה ראשונה ושניה ואם זה לא יעבוד, מתכוונים גם להדיח אנשי צבא.