במשך שש שנים אסף ארגון זכויות אדם עדויות ונתונים בסופן חשף: הוצאות להורג עדיין מתקיימות בקוריאה הצפונית. לעיתים, אף לעיני צופים כולל בני משפחות הנידונים. חלקן אף מתקיימות מאחורי דלתות סגורות, כדי לשמור על תדמיתה של המדינה.
הארגון, Transitional Justice Working Group, שיושב בסיאול שבקוריאה הדרומית, אסף עדויות לגבי 442 הוצאות להורג שהתבצעו במהלך העשור האחרון. בהן, 23 אנשים שנורו או נתלו בפומבי. מטרת הדו"ח היא לחשוף את מה שמנסה המשטר בפינגיאנג להסתיר.
באמצעות ניתוח תמונות לוויין, הצליח הארגון לחשוף כי ההוצאות להורג מתרחשות גם באתרים שמורים, בניסיון למנוע מהמידע לדלוף החוצה. "בשנים האחרונות נראה שצפון קוריאה בוחרת באופן אסטרטגי באתרים רחוקים מהגבולות כדי לבצע את ההוצאות להורג שלה", דווח אתמול מטעם TJWG.
החקירה החלה בתקופתו של הדיקטטור הנוכחי, קים ג'ונג און, ונמשכה שש שנים כיוון שבארגון התקשו למצוא אנשים שיעידו על חוויות עבר במדינה המסוגרת, בשל פחד או הדחקה. כמו כן, לדברי סקוט סטיבנס, מייסד שותף בארגון, צפון־קוריאניים שנמלטו מארצם הגיעו לסין ומהם הגיעו העדויות. מאז פרוץ הקורונה, נסגר הרמטית הגבול בין שתי המדינות, ומשימת השגת העדויות נעשתה קשה אף יותר.
הפצת סרטונים מקוריאה הדרומית או צפייה בהם, סחר בבני אדם וזנות הן הסיבות העיקריות להוצאה להורג, כמו גם רצח וניסיון לרצח. לפי העדויות, קים ג'ונג און נטה להעניק חנינה מדי פעם כדי להראות את טוב ליבו וכדי לשדר תדמית אנושית יותר.