שר הבריאות, ניצן הורוביץ ובכירי המשרד הגיעו היום (ב') לישיבה משותפת של ועדת הבריאות וועדת החוקה בנושא היערכות המדינה לבלימת התפרצות זן האומיקרון. עוד נכחו בישיבה יו"ר ועדת הבריאות ח"כ עידית סילמן, יו"ר ועדת החוקה ח"כ גלעד קריב, מנכ"ל משרד הבריאות פרופסור נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס ופרויקטור הקורונה פרופסור סלמאן זרקא.
לפי נתוני משרד הבריאות, מזה שלושה חודשים מספר הדבקים חצה את רף האלף, כרגע מספר המאומתים לקורונה ביממה האחרונה עומד על 1,004. מקדם ההדבקה עלה ל-1.22.
ד"ר שרון אלרעי פרייס התייחסה להתפרצות הנגיף ולחוסר המידע לגביו, "הווריאנט הזה מתפשט כל כך מהר שיש כל הרבה מאומתים וטרם יש את כל המידע, אנחנו נמצאים במצב לא להכיל, אלא למנוע הדבקה, לבלום שרשראות שיכולות להתפתח. אנחנו לא לוקחים סיכון מווריאנט שאנחנו לא מכירים אותו".
לפיה ווריאנט האומיקרון שונה מקודמיו בכך שאין הוא מחליף ווריאנטים אחרים אלא מתקיים במקביל להם. יכולה להיות באותו הזמן התפשטות גם של זן הדלתא וגם של האומיקרון, כמו כן יהיו אנשים שידבקו בשני הווריאנטים יחד, מה שאומר תחלואה יותר גבוהה.
עוד הוסיף על הדברים השר הורביץ כי "נתוני ההדבקה וההידבקות זורמים מהעולם ועוד כשבוע תהיה לנו אינדיקציה טובה בין מאומתים לחולים קשה. רואים כל מיני סימנים, ובגלל שזה כל כך מדבק חייבים לנקוט אמצעי זהירות. צריך פחות להתקהל, להקפיד על מסיכה גם בלי קנס או פקח".
ד"ר אלרעי פרייס התייחסה בדבריה גם לסוגיית החיסונים, היא הבהירה כי "בוודאי אדם שהוא מחוסן, גם אם היעילות של החיסון יורדת היא מקנה הגנה מהדבקות". לגבי מדינות בעולם הוסיפה, "הנתונים מהעולם מראים שאנשים שהחלימו מקורונה לא מוגנים מאומיקרון, הנוגדנים שהיו להם מההחלמה לא הגנו עליהם".
השר הורוביץ הוסיף בנידון כי "האחריות לחסן את הילדים היא קודם כל על הוריהם. אנחנו לא יכולים לקבל את ההחלטה הזו במקומם. יש אחריות אישית על אנשים. התועלת היא במניעת מחלה קשה שזה מה שחשוב. יותר משישה מיליון ילדים התחסנו בארה"ב ואין תופעות לוואי משמעותיות והמחלה הרבה יותר מסוכנת. אם אנשים בוחרים בסוף לא להתחסן זו בעיה".
זרקא הציג נתונים לפיהם בישראל יש 665 אלף איש לא מחוסנים כלל, רובם מהאוכלוסייה הבדואית ומשכונות בפריפריה, בנתניה ובבאר שבע. לדבריו "שלחנו ניידות להרבה שכונות, שיפרנו מעט את המצב". עוד הוסיף לגבי האוכלוסייה הערבית שיוצאת לחופשה מבתי הספר בסוף השבוע כי "הם מצליחים לחסן 2000 אנשים ליום, הרבה פעמים יש בעיה של נגישות, אך מערכת החינוך מגויסת".