"תקשורת – ערוץ ליישוב סכסוך", כך נקרא מיזם חדש במימון האיחוד האירופי שמתעתד להצמיח את עיתונאי המחר בתקשורת הישראלית. כ־60 צעירים ישראלים, סטודנטים לתקשורת ועיתונאים אמורים להשתתף במיזם שמטרתו, לפי דברי ההסבר של התוכנית, "לקדם הידברות ושלום".
מי שישתתף בתוכנית, שתנוהל על ידי 'מדרשת אדם' ובעיקר על ידי ארגון השמאל הרדיקלי 'הטלוויזיה החברתית', ילמד על "עיתונות שלום" ועל "עיתונות רגישת סכסוכים" ו"עיתונות פותרת סכסוכים".
אנשי התקשורת הצעירים יתוודעו בתוכנית לנרטיבים המתייחסים לסכסוך הישראלי־פלסטיני ולדרך שבה יש להציג אותם ב"עיתונות שלום". כמו כן יעסקו משתתפי המיזם בדיונים על "יחסה של עיתונות שלום לפתרונות המוצעים לסכסוך הישראלי־פלסטיני – ומהם הפתרונות הקיימים לסכסוך וכיצד יש להציגם בתקשורת?"
"אנו מקווים", נכתב בדברי ההסבר, "שהדיונים בנושאים הנ"ל יסייעו למשתתפים לגבש לעצמם תפיסת תפקיד בתחום של עיתונאות שלום, ולבחון את המפריד והמחבר בין תפקיד העיתונאי/ת לתפקיד האזרח/ית הפועלים להשגת שלום".

הבחירה של האיחוד האירופי לקדם עיתונות "רגישה לסכסוך" דווקא באמצעות 'הטלוויזיה החברתית' מעוררת תמיהות על מידת התמצאותו בקשת הדעות של החברה הישראלית. 'הטלוויזיה החברתית' היא אמנם ארגון העוסק בתקשורת חלופית, אבל התכנים המקודמים בו משקפים רוב הזמן את עמדות השמאל הקיצוני ביותר. למשל, הטלוויזיה החברתית מרבה לעסוק בסוגיית הסרבנות וההשתמטות מצה"ל, ואף להאדיר סרבנים כמעין גיבורי תרבות. נוסף לכך שידרה 'הטלוויזיה החברתית' כתבות המקדמות את תודעת זכות השיבה. אחת העובדות של הארגון השתתפה במשט לעזה.
בשנה שעברה נמתחה ביקורת קשה על תקציבי האיחוד האירופי שהועברו לתחנת שידור פלסטינית ששידרה שירי הסתה נגד הציבור הישראלי. האיחוד האירופי גם העביר כ־450 אלף אירו לסוכנות הידיעות הפלסטינית 'מען', שהפיצה סרטון הסתה של חמאס הקורא להרוג יהודים.
אולגה דויטש, ראש דסק אירופה במכון המחקר NGO Monitor, אומרת ש“מאכזב לגלות שבניסיונו לקדם 'עיתונות שלום', האיחוד האירופי בוחר לתמוך בקולות רדיקליים שרק מעמיקים את השסעים בשני צידי הסכסוך. בתומכו בטלוויזיה החברתית, האיחוד האירופי מקדם נרטיב פוליטי חד־צדדי ופלגני".
באיחוד האירופי אומרים בתגובה: "האיחוד מממן פרויקטים לפי סדר עדיפויות מתוכננים, ותומך במגוון דעות ובזכות הביטוי כל עוד הם עולים בקנה אחד עם עקרונות דמוקרטיים בסיסיים. תקשורת חופשית, מגוונת ועצמאית, הן ברשת ומחוץ לרשת, היא נדבך יסודי של חברה פלורליסטית ופתוחה, שנושאת באחריות הגדולה להבטיח חדשות נכונות ומדויקות המוצגות לציבור".