החוק למניעת הסתה או החוק לצנזור הרשתות החברתיות? הצעת שר המשפטים גדעון סער אושרה הבוקר (שני) פה אחד בוועדת השרים לחקיקה. במקביל יקודם באופן חריג החוק של דודי אמסלם להגבלת תרומות לנבחרי ציבור.
ההצעה שזכתה לכינוי "חוק הפייסבוק", שמקדם שר המשפטים גדעון סער, מאפשר לפי החלטת בית המשפט המחוזי – להסיר מרשתות חברתיות תכנים שיש אפשרות ממשית שיפגעו בביטחונו של אדם, בבטחון המדינה או בבטחון הציבור. לטענתו, מדינות מערביות כמו אוסטרליה וגרמניה חוקקו כבר חוקים בנושא.
הצעת החוק מאפשרת לבית המשפט המחוזי להחליט על הסרת תוכן מסית המפורסם ע"י אחת מספקיות התוכן, כמו גוגל, פייסבוק, טיקטוק וטוויטר, וזאת בשני תנאים: כשפרסום התוכן מהווה עבירה פלילית ושתיים, בפרסום יש אפשרות ממשית לפגיעה בביטחונו של אדם, בטחון הציבור או בטחון המדינה. בדיון שיתקיים בבקשה להסרת פרסום, יוזמנו מפרסם התוכן והבעלים, המנהל, או המפעיל של אתר האינטרנט בו פורסם התוכן וכן נציגי ספק השירות.
במהלך הדיון טענה השרה פנינה תמנו שאטה כי "אחרי המחאה של יוצאי אתיופיה באו שוטרים ועצרו את מפרסמי התוכן. צריך להיזהר מזה". השר יועז הנדל השיב לה: "היום כבר יש הסרה של תוכן מסית ברשתות דרך פנייה וולנטרית לחברות. בזמן שומר החומות הוסרו סרטונים של פלסטינים מטיקטוק שפגעו ביהודים חרדים – ההצעה מסדירה מציאות". במקביל סיפר כי יש ועדות לבחינת רגולציה על האינטרנט במשרד התקשורת ומשרד המשפטים.

בתוך כך, החוק שהציע ח"כ דודי אמסלם להגבלת מימון עצמי של ח"כים, עבר בוועדת שרים לענייני חקיקה. מדובר באישור חריג של ההצעה שהועלתה על ידי האופוזיציה ונתמכת על ידי שר המשפטים גדעון שסער, שאף לחץ להעבירה.
על פי ההצעה של השר סער, ההצעה תעבור בקריאה טרומית בתמיכת הקואליציה, אולם לאחר מכן תוקם ועדה קואליציונית בראשותו להמשך מגעים בעניין. השרה תמר זנדברג ומרב מיכאלי טענו כי החוק פרסונלי אך הצביעו בעדו ואילו השרה פנינה תמנו שאטה הייתה היחידה שהתנגדה: "אין צורך לשתף פעולה עם חוקים פרסונליים. דרך המלך זו הצעת חוק ממשלתית, דיון מהותי ובחינת כלל האיזונים שנדרשים".
ובינתיים בליכוד, חרף התנגדות ח"כ ניר ברקת לחוק שמקודם נגדו, ידרוש אמסלם בתמיכת נוספים כי תתקיים הצבעה חשאית על החוק, בישיבת הסיעה של המפלגה.