לשכת שר הביטחון פרסמה אמש (ג') הודעה לפיה נפגש שר הביטחון בני גנץ עם יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן בביתו בראש העין.
על פי משרד הביטחון, "השניים דנו בסוגיות הביטחוניות והאזרחיות השונות שעל הפרק. שר הביטחון עדכן את יו"ר הרשות הפלסטינית כי בכוונתו להמשיך לקדם צעדים בוני אמון בתחום הכלכלי והאזרחי, כפי שסוכם בפגישתם הקודמת".
אין דרך אחרת להגדיר את ההתקרבות בין גנץ לאבו מאזן מאשר כשינוי דרמטי במדיניות הישראלית כלפי הרשות הפלסטינית.
זוהי הפעם השנייה שאבו מאזן נפגש עם שר הביטחון, המעוניין מאוד לחזק את הרשות הפלסטינית ולהחליש בכך את חמאס. גם אבו מאזן הבין בשנה האחרונה שעדיפה לו ההתקרבות לישראל על אם היא תסייע לו במאבק עם חמאס, הבונה קשרים עם תומכי הפת״ח. גנץ הדגיש אמש בהודעתו את האינטרס המשותף בחיזוק התיאום הביטחוני והשמירה על היציבות הביטחונית, ומניעת טרור ואלימות.
אך החלק המעניין יותר בהודעה ובפגישה הוא העובדה שהיא התקיימה בביתו של שר הביטחון בראש העין. בפגישה נכח מתאם הפעולות בשטחים אלוף רסאן עליאן, וכן השר לנושאים אזרחיים ברשות הפלסטינית חסיין א-שייח וראש שירותי הביטחון הפלסטינים מאג'ד פארג'. הפגישה ארכה כשעתיים וחצי – חלקה בפורום מצומצם וחלקה בארבע עיניים.
מספר צעדים בוני אמון שאישר שר הביטחון לקדם:
– אישור של פעימה נוספת של עדכון 6,000 תושבים במרשם האוכלוסין הפלסטיני באיו"ש על רקע הומניטארי, וכן מתן אישור לעדכון של 3,500 תושבים על רקע הומניטארי השוהים ברצועת עזה.
– הקדמת תשלומי מסים בשווי מאה מיליון שקלים.
– תוספת של 600 היתרי BMC לאנשי עסקים בכירים פלסטינים, תוספת של 500 בעלי היתר מסוג זה המורשים להיכנס עם רכב לישראל, וכן תוספת של עשרות היתרי VIP לבכירים ברשות הפלסטינית.
– גנץ ואבו מאזן שוחחו על הצורך לאשר תוכניות מתאר פלסטיניות נוספות.
תגובות מימין ומשמאל
התגובות במערכת הפוליטית לא איחרו לבוא. כרגיל בשמאל ברכו ובימין תקפו. מי שהצטרפו למתקפה מימין הם דוברי ארגון הטרור חמאס.
יו"ר מרצ, שר הבריאות ניצן הורוביץ מסר: "מברך על פגישתם של שר הביטחון גנץ ונשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס. חיזוק הקשרים וחתירה לפתרון מדיני הם אינטרס ראשון במעלה של שני העמים".
בניגוד למרצ, מהליכוד נמסר בתגובה: "הממשלה הישראלית-פלסטינית של בנט מחזירה את אבו מאזן והפלסטינים לסדר היום. ויתורים מסוכנים לביטחון ישראל הם רק עניין של זמן. ממשלת בנט-סער-לפיד מסוכנת לישראל".
במפלגת הציונות הדתית הגיבו גם כן: "עשר שנים שהימין הצליח להפוך את אבו-מאזן ללא רלוונטי ולפרסונה נון-גרטה בעולם ולהוריד מסדר היום את שיח חלוקת הארץ והקמת מדינת טרור בלב ליבה של ארץ ישראל. בנט וממשלת השמאל שלו מחזירים את אוסלו אל השולחן ואת אבו-מאזן למרכז הבמה. בנט, רע ליהודים".
דובר החמאס חאזם קאסם התייחס גם כן לפגישה, גינה אותה ותקף את יו"ר הרשות: "הפגישה בין אבו מאזן לגנץ – דקירה באינתיפאדה שבגדה המערבית הכבושה. הפגישה חלה במקביל להתקפה של המתנחלים על עמנו שבגדה ובכך מעצימה את חומרת הפשע שלהנהגת הרשות". לדבריו של דובר החמאס, "הפגישה של אבו מאזן עם שר המלחמה הציוני, זוכה לגינוי כל הפטריוטים וחורגת מהרוח הלאומית של העם הפלסטיני".