במהלך ישיבת סיעת מרצ היום (ב') בכנסת, דיבר שר הבריאות ניצן הורביץ בהרחבה על התפשטות זן האומיקרון וההגבלות המקלות של הממשלה. לדבריו, "חרף ההדבקה הרחבה, אין מקום לפאניקה או להלך אימים על הציבור עם כל התרחישים האפוקליפטיים שמייצרים חרדה. היא לא מסייעת אלא מזיקה. אין סיבה לדבר על סגרים – הדבר הזה לא על הפרק".
עוד התייחס הורוביץ לתורים הארוכים לבדיקת קורונה ואמר כי תהיה הקלה במצב. "אני מודע לעומס בתחנות הבדיקה ולכן ניתן יהיה לבצע בדיקות גם במקומות עבודה, בבתי חולים ובבתי ספר", אמר הורוביץ והוסיף כי "במקביל, נוריד את הדרישה לבדיקות שהציבור חויב לבצע". שר הבריאות הדגיש כי "מחוסן שחוזר מחו"ל לא יידרש לבידוד אלא רק לבדיקה. צמצמנו את רשימת המדינות האדומות ואנחנו מאפשרים כניסת זרים, זו התפיסה ההגיונית".
גם שרת התחבורה ויו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי, אמרה בישיבת סיעת העבודה כי מפלגתה לא תסכים לשום מגבלות שיונחתו על הציבור ללא סיוע כלכלי בצדן. "החלטנו הבוקר לפתוח את השמיים לתיירות נכנסת ממדינות כתומות בכפוף להנחיות, בנוסף הוחלט על הקלות בבידוד למחוסנים שחוזרים ממדינות כתומות. מהרגע שהבנו שהאומיקרון כאן, עשינו כל מאמץ כממשלה לבלום את ההתפשטות שלו כדי לשמור את המדינה פתוחה ובטוחה. גם עכשיו בהובלת רה"מ ומשרד הבריאות אנחנו ממשיכות לפעול בכל דרך כדי מצד אחד, לשמור על בריאות הציבור, ומצד שני במקביל לשמור על בריאות הכלכלה שלנו".
כשנשאלה על זריקות האבנים על אוטובוסים ביו"ש התעלמה השרה מיכאלי מהיותם מעשי טרור. "אני מחויבת להגנה על כל הנהגים באשר הם. המתרחש ביהודה ושמרון והמאבק בטרור הוא באחריות צה"ל. אני עושה כמיטב יכולתי ביחד עם שר הבט"פ לדאוג לשלומם, תנאיהם וביטחונם של נהגים בכל מקום. רק צריך לזכור שיש הבדל בין מה שקורה בתוך תחומי מדינת ישראל, וזה באחריות שר הבט"פ, לבין מה שהוא בקו הירוק, שהוא לא בתחומי מדינת ישראל. שם הריבון הוא צה"ל ושר הביטחון".
משר הביטחון גנץ ביקשנו גם כן התייחסות לזריקות האבנים החוזרות ונשנות בכביש חיזמא. "מרבית ההתיישבות ביהודה ושומרון היא נורמטיבית וקורבן של עבירות הביטחון, אנחנו נחושים להגן על ביטחון האזרחים, לאפשר אותו ולשמור שרק נדרש", אמר שר הביטחון גנץ בישיבת סיעת כחול לבן.
לגבי חיבור לחשמל של התיישבות הצערה אמר כי "נושא ההתיישבות הצעירה נמצא לפתחי, אני עוסק בעניין הזה, יש לזה היבטים מדיניים, ביטחוניים ומשפטיים ואני מקווה שנוכל לפתור אותם".
בנוגע לפגישה עם אבו מאזן, אמר גנץ: "התאכזבתי משרים בממשלה שהעדיפו לדבר מפוזיציה פוליטית על חשבון הצרכים הביטחוניים. בחדרי חדרים, גם הם נשמעים אחרת. מבחינתי, בכל מקום שבו האינטרס הפוליטי מתנגש עם הביטחון – הביטחון חייב לגבור תמיד".