"איראן נוקטת בסחטנות גרעינית", אמר היום (ב') ראש המטה לביטחון לאומי, איל חולתא, בסקירה ראשונה שנתן בפני וועדת החוץ והביטחון של הכנסת. עם זאת לדבריו, על פי הנמסר מתוך הוועדה, קהילה בינלאומית מאוחדת ונחושה יכולה עדיין להביא להסכם גרעין טוב מקודמו. הדברים מביעים אופטימיות גבוהה למדי, לעומת הגישה שהציג מוקדם יותר היום שר החוץ יאיר לפיד. לפי שר החוץ, ישראל אמנם זוכה לקשב של נציגי המעצמות, אבל הסיכוי כי שיחות וינה יסתיימו בהסכם שיהיה עדיף לישראל על פני זה הקודם ממנו פרשה ארה"ב, הוא קלוש.
במהלך הסקירה היום אמר חולתא, כי המל"ל נמצא בשלבי גיבוש מתקדמים של הערכת המצב הלאומית לישראל, והיא צפויה להיות מוצגת לממשלה. ראש המל"ל ציין את נושא הגרעין האיראני כאתגר הליבה הראשון לפתחו של המל"ל ולפתחה של ישראל. אתגר הליבה השני בחשיבותו שציין הוא מיצוי הנורמליזציה ו"הסכמי אברהם". הוא הדגיש כי המל"ל פועל בנושא בשיתוף כלל המשרדים והגופים הרלוונטיים במשרד החוץ. חולתא אמר כי המל"ל, יחד עם משרד החוץ וגופים נוספים, פועל להעמקת ההסכמים ואף הרחבתם מול מדינות נוספות.
בהקשר זה ניתן להזכיר כי לפני כשבועיים פורסם בוואלה! כי חולתא פגש את שר ההגנה של אינדונזיה פראוובו סוביאנטו במהלך ועידה שהתקיימה במנאמה בירת בחריין. על פי הדיווח, השניים ישבו זה לצד זה בארוחת הערב של פתיחת הוועידה, שוחחו ואף החליפו כרטיסי ביקור. אינדונזיה מרובת האוכלוסייה, נחשבת יעד משמעותי מבחינת ישראל להצטרפות להסכמי אברהם. כזו שאם תצטרף, יבואו בעקבותיה מדינות נוספות.
ראש המל"ל התייחס גם בפני הוועדה לאחריות המל"ל למרחב האזרחי, והתמקד בחשיבות הבטחת הרציפות התפקודית בכל תרחיש חירום, החל מנזקי לחימה, דרך נזקי שינוי האקלים, אסונות טבע ועד להיערכות לכל סוג של פנדמיה עתידית, ולא רק הקורונה בהווה.