משלחת ישראל לאו"ם מתעתדת להגיש הצעת החלטה לעצרת הכללית בנושא המאבק בהכחשת השואה. זוהי רק הפעם השנייה בתולדותיה בה ישראל מנסה להעביר החלטה כזו בעצרת הכללית. ההצעה צפויה לעלות ב-20 בינואר, 80 שנה בדיוק לאחר כינוס ועדת ואנזה בה דנו בכירי הממשל הנאצי בתוכנית הפעולה למימוש "הפתרון הסופי".
ההחלטה הקודמת, היחידה, שהעבירה ישראל באופן הזה בעצרת הכללית, הייתה ב-2005 והוחלט בה על מיסוד של ה-27 לינואר כיום בינלאומי לציון השואה.
שגריר ישראל לאו"ם, גלעד ארדן אמר לקראת ההצעה הקרובה כי "מעבר לדיבור על אנטישמיות, צריך גם להיאבק בה". לדבריו, מדובר במהלך מדיני שהוא עוסק בו כבר כשנה, בתיאום עם משרד החוץ. בשל העובדה כי מדינות העולם מצביעות בעצרת הכללית על פי קבוצות השתייכות, כמעט בלתי אפשרי עבור ישראל להעביר הצעת החלטה. למרות זאת, ארדן סבור כי ההחלטה תעבור ברוב, אולי אפילו בקונצנזוס. ארה"ב וגרמניה, תומכות במהלך, והיום (ה'), יתקיימו דיונים עם עשרות מדינות נוספות.
מהמשלחת הישראלית לאו"ם נמסר כי ההחלטה לעסוק בהכחשת השואה באה על רקע התגברות אירועי האנטישמיות בעולם, לצד קולות הולכים וגוברים של הכחשת שואה והפצת תכנים אנטישמיים ברשתות החברתיות. "בעוד בעבר הכחשת שואה הייתה נעשית במסווה אקדמי-מדעי, בשנים האחרונות עם עליית הרשתות החברתיות, התגברה התופעה הבזויה. אנחנו רואים יותר ויותר התבטאויות ומעשים שמנסים לעוות את אירועי ההיסטוריה ולהכחיש את ניסיון השמדת העם היהודי על ידי הנאצים, כאשר אלו לעיתים מופצים ללא בקרה וללא הפרעה ברחבי הרשת".
גורם נוסף שהוביל לקידום ההחלטה הוא מגפת הקורונה והעובדה כי מאז פרוץ המגפה, החלו להופיע ברשתות החברתיות השוואות בין מדיניות הטיפול בקורונה לבין מעשי הנאצים בשואה.
במשלחת לאו"ם מציינים כי הכחשת השואה ברשתות לא מקודמת רק על ידי אנשים פרטיים, אלא גם על ידי מדינות, כמו איראן, שערכה בשנים האחרונות מספר תחרויות ציורי קריקטורות בנושא, שמופצות לאחר מכן ברשתות.
ההחלטה מיועדת להשיג שתי מטרות עיקריות: לייצר אמות מידה בינלאומיות מוסכמות לגבי החומרה שבהכחשת שואה, ולחייב את הרשתות החברתיות לקחת אחריות ולהסיר פרסומים אנטישמיים.