פרסומות שקוראות לצרפתים לקנות את כלי הרכב החדשים ביותר של פיג'ו או רנו, ילוו בקרוב באזהרה שקוראת להם ללכת ברגל או לרכוב באופניים. לפי תקנה חדשה שמיועדת להיכנס לתוקף בחודש מרץ, משווקי הרכב יידרשו לכלול בפרסומות מסרים המעודדים את הצופים להשתמש בחלופות נסיעה ידידותיות יותר לסביבה.
המפרסמים יוכלו לבחור בין שלוש הודעות שילוו את הפרסומות: "שִקלו נסיעות משותפות", "לנסיעות קצרות, בִחרו בהליכה או באופניים" או "השתמשו בתחבורה ציבורית לנסיעות יומיומיות". בסוף ההודעה, על המפרסמים להדביק את התגית בצרפתית "זוזו, זהמו פחות". "הפחתת תחבורה פירושה לא רק מעבר למנוע חשמלי, אלא גם שימוש בתחבורה ציבורית או רכיבה על אופניים כשאפשר", כתבה בשבוע שעבר בטוויטר שרת המעבר האקולוגי בצרפת, ברברה פומפילי.
הדרישה תחול על פרסומים ברדיו ובטלוויזיה, בבתי הקולנוע, באינטרנט ובשילוט חוצות אלקטרוני ומודפס. אם מפרסמים לא יציגו את ההודעה, הם עלולים להיקנס ב־56 אלף דולר. אמצעים דומים כבר נהוגים בצרפת בפרסומות למזון, המורות לצרכנים לצמצם את צריכת הג'אנק פוד ולאכול יותר פירות וירקות.
שינוי כללי פרסום הרכב בצרפת מכיל הוראות נוספות. מ־1 במרץ יידרשו משווקי רכב בצרפת להציג בפרסומות ציון של רמת פליטות הפחמן הדו־חמצני מהמכוניות המוצגות בפרסום; פרסומות לכלי הרכב המזהמים ביותר ייאסרו לחלוטין מ־2028. המהלך הצרפתי מתרחש בעקבות שנים של שתדלנות מצד קבוצות להגנת הסביבה, שקראו לאסור כל פרסום לכלי רכב.
צרפת מחריפה את מאבקה בשינוי האקלים. המועצה העליונה הצרפתית לאקלים הזהירה במהלך הקיץ שהמדינה לא תעמוד בהבטחתה להפחית עד סוף העשור את פליטת גזי החממה ב־40 אחוזים, בהשוואה לרמות של 1990.
פליטות הקשורות לתחבורה הן רבע מפליטת גזי החממה של האיחוד האירופי, לפי הסוכנות האירופית לאיכות הסביבה, והניסיון להפחית את השימוש במכוניות מזהמות הוא נדבך עיקרי בגישתה של צרפת להתמודדות עם שינוי האקלים: חקיקת האקלים העיקרית שהתקבלה במהלך הקיץ כוללת הוראות להפסקת הפרסום של בנזין ודלקים מאובנים אחרים, ומתן סבסוד לנהגים שמחליפים מכוניות מזהמות בדגמים נקיים יותר.
יצרניות הרכב הגיבו בתקשורת הצרפתית לדרישות החדשות: פולקסווגן אמרה כי תפעל לפי התקנות, וכך גם החטיבה הצרפתית של יונדאי. "אני קשוב, אנחנו נסתגל", אמר ליונל פרנץ' קאו, מנכ"ל יונדאי בצרפת. "תחבורת אפס פליטות היא העתיד". אולם הוא התלונן שהצעד "יוצר סטיגמות על כלי רכב" ו"משיג את התוצאה ההפוכה" מכיוון שהוא לא מבחין בין סוגי מכוניות, בזמן שהממשלה מנסה לתמרץ את השימוש בכלי רכב חשמליים. יצרניות הרכב הגדולות רנו וסטלנטיס, משווקת המותג פיג'ו, ויצרנית הרכב האמריקנית פורד, לא הגיבו.
במדינות ברחבי העולם נהוג שמודעות למוצרי טבק נושאות אזהרות שעישון עלול לגרום לסרטן ולמוות. בצרפת פרסום מוצרי עישון אסור לחלוטין, והמדינה החלה לדרוש אריזות סיגריות אחידות מאז 2016. תקנות הפרסום רופפות במיוחד בארה"ב, אחת המדינות המעטות שמאפשרות לחברות תרופות לפרסם ישירות לצרכנים.