הרשות לאכיפה במקרקעין החלה במהלך הלילה (ב') לפרק את גשר דב, המכונה מאז אסון מירון "מסדרון המוות", המקום בו קיפחו את חייהם 45 אנשים מבאי הילולת ל"ג בעומר תשפ"א.
כזכור, האסון קרה בזמן הדלקת המדורה של חסידות תולדות אהרן כאשר רבים ניסו לצאת מהרחבה לכיוון המעבר הצר. ההערכות הן שהצפיפות הנוראית, שביל המתכת הצר וגרם המדרגות שנבנה בסוף הפנייה של המעבר, גרמו לנפילתם של האנשים בקצה המדרגות על אלו שעמדו לפניהם. המפולת גרמה אחר כך לדחיקות ודחיסות בקהל ולאסון המחיצה הגדול בתולדות המדינה.
הנושא נדון בהרחבה בוועדה לחקר אסון מירון כאשר המהנדס האחראי על המקום, עאמר ח'ליילה, העיד בחודש ספטמבר כי הגשר היה קיים שנים לפני שמונה לתפקיד ולכן לא חשב לבדוק את תקינותו. יתכן שבדבריו הוא ניסה לרמוז כי התנהגות האנשים היא שגרמה למפולת. השופטת מרים נאור, יו"ר ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מרון, מתחה ביקורת חריפה על דבריו והבהירה שהנוכחים בהילולה לא יכולים לדעת מתי מגיעים לסכנה של דוחק קהל. כמו כן טענה כי על אנשי המקצוע האמונים על ביטחון המשתתפים בהילולה לוודא שהמקום תקין וכמות החוגגים בו לא עוברת את המותר.
ההחלטה על פירוק גשר דב התקבלה בתיאום עם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה. בחודש מאי האחרון הוחלט כי הרשות תפעל להסרת כלל עבירות הבנייה והמבנים המסוכנים באתר. עד כה, הוסרו 50 מבנים מתוך 73 מבנים שמופו ובכלל זה כל הטריבונות, במות ההדלקה, מעברים וגשרים מסוכנים.
במסגרת ההיערכות להילולה הקרובה חברי ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מירון נועדו אמש עם השר האחראי על הילולת מירון תשפ"ב, השר לשירותי דת מתן כהנא, ועם הפרויקטור שמונה מטעמו, ניצב בדימוס צביקי טסלר.

השר והפרויקטור ביקשו להיפגש עם חברי הוועדה על מנת לשמוע באופן בלתי אמצעי את התובנות שהצטברו עד כה במסגרת עבודת הוועדה, ושיש ביכולתן לסייע בהיערכות המשרד ליישום המלצות הביניים לקראת ההילולה הקרובה.
המלצות הביניים של הוועדה, אשר הוגשו לראש הממשלה בנובמבר, התמקדו בהיערכות בטוחה להילולת ל"ג בעומר תשפ"ב בלבד וכללו המלצה על מינוי שר אחראי, אשר ימנה גורם ביצועי בעל ידע וניסיון מתאימים. תפקיד הגורם הביצועי יהיה לארגן את ההילולה תחת הנחייתו ובכפוף להוראותיו. עוד עסקו ההמלצות בשיפור תשתיות והסרת מפגעי בטיחות, ובדרכים האפשרויות למניעת צפיפות חריגה בהילולה.