בישיבת סיעת ימינה שהתכנסה היום (ב') התבקשו הח"כים להתחיל לערוך בכל שבוע חוג בית, לרדת לשטח ולהחזיר את הקהל שאבד לראש סדר העדיפויות. זאת במקביל להסברה יותר מסודרת עם מסרים ממוקדים. לצורך כך, יתחילו במפלגה לעבוד עם יועץ תקשורת שיאותר בשבועות הקרובים.
"התחושה היא שיש הרבה דברים טובים גם בשמירה ומניעה וגם בפעולות אקטיביות שלא מגיעות לציבור", טען ח"כ ניר אורבך בישיבה, כחלק ממטרה להגיע למפגש בלתי אמצעי עם האנשים.
בנוסף, התרעם אורבך על כך שאין מסרים אחידים. למשל, שלא שכל חבר מפלגה יתראיין מתי שהוא רוצה. כך הביע את מורת רוחו מראיון ב-103FM שהעניק סגן השר אביר קארה בשבוע שעבר על חוק החשמל. "למה זה טוב? מה זה נותן?", שאל אורבך.
בימינה מודעים לכעסים הרבים סביבם לאור הפרת הבטחות הבחירות והישיבה עם התנועה האסלאמית בממשלה, כמו גם לקמפיין שמתנהל נגדם מאז ההחלטה להקים את ממשלת בנט-לפיד. כעת נדמה שהחליטו להשיב. לדברי אחד הנוכחים, "אנחנו מבינים שיש פה קמפיין פייק בעוצמות בלתי רגילות וצמאים לדעת מה אנחנו עושים בפועל כי קשה מאד לעשות הסברה בצרמוניה הכללית".
כחלק מהוויכוחים הנוקבים בתוך ימינה, עלתה בין חברי הכנסת והשרים שאלה שמלווה אותם תקופה ארוכה: האם לעבוד למען מטרות ימין בשקט ובכך לספוג אש אופוזיציונית או שמא לפרסם מהלכים בעלי אוריינטציה ימנית שעוברים בממשלה, אך ליצור בכך חיכוכים קואליציוניים?
במסגרת הדילמה הזו, כבר תקופה ארוכה שחברי המפלגה מתחבטים בשאלה ספציפית עוד יותר: האם להגיב לציוצים שמאגפים אותם מימין (בעיקר מצד חברי הציונות הדתית) או לשמור על פרופיל נמוך, מחשש שמא התבטאויות חריפות בתקשורת יטרפדו את הכול.
מצד אחד עומדים שרת הפנים איילת שקד וח"כ יום-טוב כלפון שדוגלים בהשבת אש ומצד השני ראש הממשלה נפתלי בנט שטוען שאין צורך להתרגש מכל מתקפה. "בסוף אנשים רואים את העשייה הציבורית ומה אנחנו עושים עבור הימין", טען בנט.