מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, החליט הערב (ג') על קיצור ימי הבידוד למאומתים לקורונה ל-7 ימים (זאת בתנאי שבשלושת הימים האחרונים של הבידוד הם היו ללא סימפטומים).
במשרד הסבירו כי בשבועות האחרונים ערך משרד הבריאות בדיקה בקרב כ-80 מאומתי אומיקרון, שכלל בדיקות pcr ובדיקות מיוחדות לגידול הנגיף אחת ליומיים. התוצאות שנאספו עד עתה מראות שהסיכוי לגדל וירוס חי לאחר שבעה ימי מחלה הינו נמוך ועומד על כ-6% (מתוך 15 תרביות שנלקחו לאחר יום 7 רק תרבית אחת היתה חיובית). נתונים אלו הוצגו לצט״מ, אשר המליץ לקצר את הבידוד לשבעה ימים (במקום 10 ימים שהונהגו עד עתה).
לאור נתונים אלו הנחה מנכ״ל המשרד לקצר את ימי המחלה, ככל שהאדם ללא תסמינים ב-3 הימים האחרונים לבידוד. במקרה של המשך הופעת תסמינים, יש להשלים 10 ימי בידוד. ההחלטה תיכנס לתוקף ביום 13.1.2022, בחצות שבין רביעי לחמישי.
פרופ' נחמן אש ציין "החלטנו לקצר את מספר ימי הבידוד לאחר שבחנו את הנושא ומצאנו כי הסיכוי להדבקה מעבר לשבוע הינו נמוך. החלטה זו תסייע להמשך פעילות המשק בתנאי התחלואה הגבוהים, תוך שמירה על בריאות הציבור".
במסמך ההמלצות של הצט"מ והוועדה המייעצת לחיסוני קורונה שהוגש למנכ"ל הוסבר, כי "נתונים אפידמיולוגיים הראו יכולת הדבקה עד היום החמישי, ומחקרים וירולוגיים הדגימו נוכחות נגיף ויאבילי (בר חיים) בשכיחות הולכת ויורדת עד יום 8 בחולים קלים. מכך ניתן להסיק על מידבקות שהולכת ויורדת במהלך השבוע הראשון למחלה". מדיניות הבידודים החדשה שבצט"מ ממליצים, מנוגדת למדינות רבות ובהן שוויץ, ספרד, אירלנד, גרמניה, קנדה, יוון ואפילו למדיניות הבידוד הנהוגה בבריטניה הליברלית. בין המדינות שקיצרו את ימי הבידוד ל-7 ואף ל-5 ימים בלבד: ארה"ב, דנמרק, נורבגיה וצרפת וזאת לרוב לצד הנחיות ברורות כוללות הימנעות מהתקהלות, בדיקות אנטיגן שליליות ביציאה מהבידוד וכדו'.
במשרד הבריאות בישראל תולים את החלטת הבידוד בהמלצת המרכז למניעת מחלות ובקרתן (CDC) בארה"ב מלפני כשבועיים על קיצור תקופת הבידוד במדינה לחמישה ימים לנשאים א-סימפטומטיים ו-24 שעות לחולים לאחר שהתסמינים שלהם חלפו. לפי המרכז, "השינוי מבוסס על הדגמות מדעיות שהוכיחו שמרבית ההעברות של SARS-CoV-2 מתרחשות בשלב מוקדם של מהלך המחלה, בדרך כלל יום עד יומיים לפני הופעת התסמינים ויומיים עד שלושה ימים לאחר מכן". במערכת הבריאות בארה"ב מאשימים את הממשל האמריקאי בכך שהמלצתם מתבססת על שיקולים פוליטיים וכלכליים ולא רפואיים.
בתוך כך, הבוקר חשף השר עיסאווי פריג' (מרצ) בווינט את מדיניות הממשלה שבחרה שלא לנסות ולצמצם את היקפי ההדבקה בישראל: "ישראל הולכת ל'חיסון עדר'. זה הכיוון והכותרת ברורה מראש. למה לשים את הראש באדמה ולהיות כמו בת יענה, יש מגיפה שתגיע לכל אחד" אמר פריג'. מדבריו עלתה הוכחה לכך שהממשלה לא נערכה לקראת האומיקרון: "אין לנו יכולת לעשות את בדיקות ה-pcr ויש בעיות במעבדות" ציין. לדבריו, "אנחנו לא צריכים לעשות צחוק מעצמנו ועושים את המקסימום כדי להגן על הציבור".
מוקדם יותר היום פורסם כי תוצאות מחקר שנערך במפקדת אלון של פיקוד העורף הראו כי קיימת סכנת הידבקות משמעותית גם לאחר שבוע, ואפילו לאחר עשרה ימים. אולם, גורם בכיר במפקדת ׳אלון׳ הבהיר הערב כי טעה באופן הצגת הדברים ו"אכן העומס הנגיפי היה גבוה לאורך ימים ארוכים, אבל עלה כי הסיכוי להדבקה קטן משמעותית ביום השביעי". בפיקוד העורף מוסיפים ומבהירים כי "משרד הבריאות הם האמונים על פרשנות תוצאות הניסוי והמסקנות שעלו ממנו".