בית המשפט העליון קבע היום (ד') כי השינוי שיזם שר האוצר אביגדור ליברמן ביחס לסבסוד מעונות היום, כך שמשפחות אברכים לא יהיו זכאיות לסבסוד, יחול רק משנת הלימודים הבאה.
כזכור, השר ליברמן יזם שינוי במבחני התמיכה לזכאות לסבסוד לימודי פעוטות במעונות יום, כך שמשפחות בהן רק האם עובדת או לומדת, ואילו האב מקדיש את חייו לתורה, לא ייהנו עוד מסבסוד שכר הלימוד במעונות היום. מבחני התמיכה החדשים היו שינוי במדיניות הישנה לפיה משפחות האברכים נהנו מסבסוד. על פי הערכות, המהלך אמור היה להשפיע על כ-18 אלף משפחות שאמורות היו להוציא מכיסם בין 1,000 ל-1,300 ש"ח נוספים כל חודש בנוסף לתשלום הרגיל.
החלטת השר ליברמן פורסמה באופן רשמי רק ב-19 באוגוסט, עשרה ימים אחרי ראש חודש אלול – מועד תחילת שנת הלימודים במוסדות החרדיים. עם זאת, נקבעה הוראת מעבר לפיה הסבסוד לאברכים ימשיך לחול במקביל למבחני התמיכה החדשים עד לסוף חודש אוקטובר, ולאחר מכן הדבר אף הוארך עד לסוף שנת 2021, אולם לאחר מכן הם היו אמורים לפקוע.
בהחלטה קבעו השופטים כי ההחלטה על שינוי מבחני התמיכה באמצע השנה "אינה עולה בקנה אחד עם כללי המשפט המינהלי", וכי על כללי הסבסוד הישנים לחול עד לסוף שנת הלימודים הנוכחית.
השופטים אמנם אמרו כי "לאיש אין זכות קנויה לקבל סבסוד מהמדינה גם אם היא ניתנה לו בעבר", וכי "הסובסידיה למעונות היום, בדומה לכל סובסידיה אחרת, משקפת את סדרי העדיפות הלאומית והשקפת העולם של השלטון, אשר לעולם יכולים להשתנות". עם זאת, אמרו השופטים שהמשפט המינהלי איננו מאפשר לערוך שינוי כזה, המשפיע באופן ישיר על האופן בו אותן משפחות מתכננות את חייהן, בטווח זמנים כה קצר, מבלי שיתאפשר להן להיערך למציאות החדשה.
מפורום "תורתם אומנותן" – נשות האברכים בציונות הדתית שמנהלות בחודשים האחרונים מאבק עיקש בנושא נמסר: "שופטי בג"ץ נהגו בשכל ישר, אך מבחינתנו הם עשו את המובן מאליו. הם הבינו שההחלטה הזו נלקחה במטרה לחנך אותנו, בגסות, בחוסר רגישות, ובתחושה קשה שהמהלך הזה נועד לפגוע בעולם התורה. בניגוד לשופטי בג"ץ, חברי ימינה, שהיו יכולים מזמן לסיים את הסאגה הזו, הביעו בעיקר הזדהות אך לא עשו צעד משמעותי בכדי לעזור, וטרם הוכיחו את הרצינות שלהם בהשגת מתווה הוגן.
כל חודש שעובר מבחינתנו זה לחתוך בבשר החי. משפחות התמוטטו כלכלית. זהו מאבק על הקיום ועל איך להתחיל את החודש".
את עיקר ההכרעה העבירו נשות האברכים לחברי הכנסת מטעם ימינה: "מעבר לנושא הכלכלי, זהו מאבק על הכבוד ועל הזהות הלאומית. עד עכשיו ליברמן הוכיח שהוא זה ששולט בממשלה. ליברמן מצליח להשליט פחד על חברי ימינה, שברצותם יכולים לנער את הקואליציה על נושא כזה. לשמחתנו בג"ץ נתן לנו מרווח נשימה להמשיך להיאבק במישור הפוליטי. אבל זו גם שעת מבחן לימינה, שהגיע הזמן שיחליטו – אתם עם ליברמן או עם תורת ישראל?"
ח"כ משה גפני בירך על החלטת בג"ץ אך הוסיף כי "אמנם בית המשפט לא התמודד עם הנושא עצמו כאשר האישה עובדת והאב לומד תורה, שיימשך הסיבסוד גם בשנים הבאות, והוא רק נתלה בעילה המשפטית שאי אפשר לשנות את הסיבסוד קרוב ובתוך שנת לימודים. אני מקווה כי עד שנה הבאה בעזרת השם נתפטר מהממשלה הרעה הזאת ובעיקר מהאיש הרע והאכזר ליברמן".
ח"כ ניר אורבך מסיעת הציונות הדתית בירך גם הוא על ההחלטה ואמר: "ההחלטה מאפשרת לנו להמשיך בניהול השיח המקצועי מול שר האוצר ואנשי משרדו כפי שעשינו בחודשים האחרונים עד להגעה להחלטה מוסכמת. מבחינתנו התורה היא תורת חיים והיא הבסיס שנמשיך לפעול למענו".
מעורכי הדין אוריאל שטרן, יונתן פלדמן ושמואל מקלב המייצגים את העותרים נמסר: "אנו מברכים על החלטת בית המשפט לקבל את עמדתנו הבלתי מתפשרת כפי שהובאה על ידינו ובהרחבה בעתירה ובמהלך הדיונים בבית המשפט, על העדר הצדקה לתחולה מיידית של ביטול סבסוד המעונות. אנו קוראים לשר האוצר לקבל החלטות בענייניות במקצועיות ועל פי כל כללי המשפט המנהלי ולא בשרירות או מתוך שיקולים זרים. ככל והדבר לא ייעשה לא נהסס גם בעתיד לפנות לערכאות המתאימות לקבלת סעדים נוספים".