בכל יום מצטרפים למניין המאומתים בקורונה עוד שניים-שלושה חברי כנסת, כך שכרגע עומד מספר החיוביים לנגיף על שלושה עשר. אך מה יקרה אם מספר החולים יאמיר לעשרים, שלושים וארבעים חולים במקביל? האם הכנסת תוכל להמשיך להתנהל כך?
לגבי התרחיש עצמו קיימת תמימות דעים לגבי היתכנות התרחיש והנתונים התופחים בציבור לא פוסחים גם על נבחרי הציבור כך שעל הכנסת להיערך למצב שעלול להחמיר ולהשפיע על סדרי המשכן.
באופוזיציה מבהירים כי הם מאשרים קיזוזים לחולים מאומתים ומאמינים שגם הקואליציה תעשה אותו דבר. לדבריהם, אם ההדבקה תגיע למצב בסדר גודל כזה, "נגיע לסדר יום בהסכמה כמו שהתרחש השבוע". ואכן מלשכת יו"ר הכנסת, מיקי לוי, נמסר בתגובה כי "יש הסכמה בין הצדדים על קיזוזי חולים. הכנסת תמשיך לפעול".
עד כה מהקואליציה נפקדים: יאיר לפיד, מיכאל ביטון, יום טוב כלפון, אמילי מואטי והשר עמר בר-לב וסגן השר עידן רול שלא מכהנים כח"כים. החולים מהאופוזיציה הם אופיר סופר, ישראל אייכלר (בפעם השנייה), יואב בן צור, חיים כ"ץ, אופיר כ"ץ, אתי עטיה ואוסמה סעדי.
אולם מה יקרה אם בכל זאת יופר ההסכם והקיזוזים יבוטלו? בהנהלת הקואליציה מקווים שזה לא יקרה, אך בכל אופן מעודדים מההחלטה של משרד הבריאות לקצר את משך ימי הבידוד מעשרה ימים לשבעה בלבד. הצעד הזה ישיב את הח"כים מהר יותר לעבודה, ובמידה ומספר החולים יהיה גדול יותר אולי חלק יאזנו אחד את השני, כך שאחד יתחיל את ימי המחלה שלו, השני יהיה לקראת החלמה והשלישי כבר יחלים וכן הלאה.
בנוסף, עד כה לא הגיעו ח"כים שנדבקו בנגיף להצביע אלא רק כאלו שנדרשו להיות בבידוד והצביעו דרך יציע המבודדים, כשהם מחכים באוטו או נותנים להם בסמוך למליאה חדרים מופרדים. בתחילת הגל הנוכחי התקיים על כך דיון כשיו"ר הכנסת הודיע כי "בהתאם להתפתחויות, יישקלו התאמות נוספות", בכללם ייתכן וישקלו לאפשר גם לחולים להצביע בתנאי בידוד.
בתוך כך, נוכח העלייה המואצת בתחלואה, הכנסת מהדקת את הגבלות הקורונה ומקפיאה, לעת עתה, את כניסתם של מוזמנים חיצוניים בעלי אישורי כניסה קבועים, כך לפי הודעת קצין הכנסת, ניצב יובל חן. כניסתם תתאפשר אך ורק על בסיס בקשת אישור יומי ובכפוף למכסתו הקבועה של הגורם או חבר הכנסת המזמין.
לדבריו של ניצב חן: "מדובר במהלך מחוייב המציאות, המצטרף לשורת ההגבלות שהשיתה הכנסת על עצמה מבעוד מועד – נוכח היקפי התחלואה הגוברים בקרב הציבור הכללי ותכליתם צמצום משמעותי של כניסת אורחים ומוזמנים בין שעריה והפחתת הסיכון לפגיעה בליבת העשייה הפרלמנטרית".