אסון כבד בחטיבת הקומנדו. אור ליום חמישי יצא כוח מיחידת אגוז לסריקות לילה אחר גנבי אמל"ח, ונתקל באש קטלנית שירה לעברם לוחם היחידה, אשר חשב אותם בטעות למחבלים. שני קצינים ביחידה נהרגו מיד: רב־סרן איתמר אלחרר, בן 26 ממושב בני־ראם, ורב־סרן אופק אהרון, בן 28 מגן־יבנה.

בבוקר בא הרמטכ"ל אביב כוכבי לזירת התאונה בבקעת הירדן. הוא קיים שם תחקור ראשוני ושוחח עם מפקדים, בהם מפקד פיקוד המרכז אלוף יהודה פוקס, מפקד עוצבת האש תת־אלוף עופר וינטר ומפקד חטיבת הקומנדו אל"מ מני ליברטי. רב־אלוף כוכבי מינה את אלוף במיל' נועם תיבון לעמוד בראש ועדה לתחקור האירוע. גם המשטרה הצבאית החוקרת פתחה בחקירה.
"האירוע הלילה קשה ביותר ומצער מאוד", אמר הרמטכ"ל בזירת האירוע. "אני מבקש לשלוח את תנחומיי העמוקים למשפחות ההרוגים, משפחת אהרון ומשפחת אלחרר, ואני רוצה לחזק את כל החיילים והמפקדים המעורבים באירוע. השמירה על חיי אדם היא בראש מעיינינו, וחובתנו לתחקר את האירוע ביסודיות ולהפיק ממנו לקחים בכל התחומים, בכל הנושאים ובכל רמות הפיקוד".
במשך ליל רביעי קיבל רא"ל כוכבי עדכונים על האירוע הקשה, ולפנות בוקר ביום חמישי החליט כאמור להגיע למקום כדי לראות מקרוב את תהליך התחקור המבצעי. "התחלנו באופן מיידי בתחקור האירוע, ובנוסף לכך כבר היום תקום ועדת בדיקה בראשות אלוף במילואים ובהשתתפות מפקדים ומומחים רלוונטיים", אמר. "נרד לעומק הדברים, ונעשה זאת בטווח הזמן המיידי. במקביל הוריתי על עוצר פעילות בכל הצבא, שמטרתו למידה של האירועים שהתרחשו לאחרונה בצה"ל. חובה על כולנו ללמוד אותם, להעמיק בהם וליישם את הלקחים בהתאם".
זוהי התאונה הקטלנית השנייה בצה"ל בתוך עשרה ימים, לאחר שביום שני שעבר נספו שני טייסים בהתרסקות מסוק של חיל האוויר המשרת בזרוע הים, בחופי חיפה.
"אסור לנו לפסוח על אף סעיף, כדי למנוע את האירוע הבא", אמר הרמטכ"ל. "צה"ל נבחן בפעילות המבצעית והישגיה ובאיכות האימונים, אך לא פחות מכך בשמירה על חיי אדם. עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי למנוע אירועים מסוג זה".
את התחקיר המבצעי הראשוני קיים מפקד פיקוד המרכז אלוף יהודה פוקס. "איבדנו שני קצינים רציניים באגוז, שניבאו להם עתיד גדול בהמשך השירות", ספד להם פוקס. "שני קצינים לפני לימודים ולפני קידומים לתפקידים בכירים כבר בקיץ הקרוב. אלו הטובים ביותר שיש לנו".
פוקס תיאר את מהלך האסון: "האירוע התרחש בסמוך לסוללות מטווחים, שבקצה שלהן יש אוהלים שהיו מוכנים לאימונים. בלילה שלפני האירוע נגנבו שם מכשיר לראיית לילה וקסדה. הקצינים סיימו את יום האימונים ותדרכו את החיילים, ואז שלחו את הלוחמים לישון באוהלים. משם יצאו שני כוחות על דעת עצמם: מפקד צוות יצא עם נשק ועם מכשיר ראיית לילה לסרוק ולחפש את הגנב – ובלי לדעת עליו יצאו במקביל ארבעה נוספים, שלושה קצינים וחייל אחד, לסריקה דומה של חיפוש גנבים. אחרי 200 מטרים זיהתה הרביעייה דמות חשודה בקצה מטווח והחליטה לאגוף אותה, אחד הלך משמאל והשאר התקדמו אליו. הם טיפסו על אחת הסוללות וראו אותו באמצעי ראיית הלילה. הם הלכו לכיוונו, צמצמו אליו טווח, והגיעו לטווח קרוב מאוד אליו".
בשלב הזה האסון היה כמעט בלתי נמנע, שכן היורה לא ידע על פעילות חבריו והם לא ידעו עליו. היורה צעד במרחב שהיה בו חשש לנוכחות חשודים, בעקבות אירועי הלילה הקודם. "במהלך כל הזמן הזה היורה סרק את האזור באמצעי לילה ולא ראה שום דבר חשוד. הוא הגיע להבנה שאין כלום בזירה, אבל אז שמע רעש מאחוריו, הסתובב – וכך בעצם הכוחות נתקלו בטווח קצר מאוד, והפנו נשק זה אל זה. הוא משוכנע שיש מולו אויב, והם משוכנעים שהוא האויב".
השאלה מי היה הראשון לפתוח באש נחקרת עדיין. "הייתה פה היתקלות בטווח קצר מאוד, עם זיהוי מוטעה ותחושה של סכנה ופתיחה באש", סיכם פוקס. "האירוע הזה נמשך שניות ספורות, ותוך כדי צעקות שנשמעו הם הבינו שאלה כוחותינו והתחילו לטפל בנפגעים. ההבנה שלנו מהזירה היא שגם ההרוגים ירו (לעבר היורה הבודד, נ"א) ולא פגעו בו. אנחנו לא יודעים להגיד מי ירה ראשון, אבל ההערכה שלי היא שהוא ירה ראשון ופגע בהם".
כוחות רפואה של גדוד השריון הוקפצו לזירת האסון עם מד"א, והלוחמים בזירת הירי החלו לבצע טיפול אישי בנפגעים – אך מותם נקבע במקום.
"אם אני מבין את הזירה, אני לא חושב שהיה צריך במקרה כזה ירי באוויר", אמר מפקד פיקוד המרכז על החלטת הלוחם לפתוח באש לעבר השניים. "הוא זיהה מטווח קצר שני אנשים עם נשק מול הפנים, והבין שאין לו שנייה אחת. הוא, מבחינתו, נכנס למארב. הקצינים הלכו שם בתנועה של לוחמים והוא לא ידע את זה. יש אנשים במאהל שידעו על הסיור, אבל הכוחות עצמם לא ידעו אלו על אלו. בנוסף אני מבין שהם לא היו ממוגנים בקסדות".