גם בלבנון וגם בישראל, העדיפו היום להסתייג מהפרסום לפיו ייתכן וגז ישראלי יימכר בסופו של דבר ללבנון. התקשורת הלבנונית ציטטה היום הצהרה של משרד האנרגיה והמים המקומי, שמדגיש כי הגז שצפוי להגיע אליהם בצינורות דרך ירדן, הוא גז מצרי בלבד. גם מלשכת שרת האנרגיה קארין אלהרר, נמסר לנו כי מדינת ישראל מוכרת גז למצרים ולירדן במסגרת הסכמים קיימים, ומה שהמצרים והירדנים עושים עם הגז שהם רוכשים, "הוא עניינם".
אמש (מוצאי שבת), פורסם בחדשות 12 כי ארה"ב אישרה הסכם במסגרתו יסופק גז ישראלי דרך צינורות בירדן וסוריה, ללבנון. על פי הפרסום, שליח הבית הלבן לענייני אנרגיה, עמוס הוכשטיין, הסיר את אחד החסמים המשמעותיים שהיו על מהלך אנרגטי כזה, ואישר להחריג את המהלך מהסנקציות שהטילה ארה"ב על משטר אסד. וכך, הגז שיגיע לירדן בדרך לסוריה ומשם ללבנון, יובל ממאגרי תמר ולוויתן הישראליים.
הוכשטיין שמונה לתפקידו באוקטובר האחרון, ניסה להתניע מחדש את המו"מ העקיף בתיווך אמריקני בין נציגי ישראל ולבנון, בניסיון להגיע להסכמות על קו המים הכלכליים בין שתי המדינות. הסכמות שאליהן לא הצליחו להגיע נציגי שתי המדינות במשא ומתן שהתקיים בתקופת ממשל טראמפ, בשל עיקשות לבנונית. לבנון מסרבת להגיע לכל פשרה עם ישראל בנושא, אף שזו יכולה לאפשר לה בסופו של דבר לנצל את משאבי הגז הימיים בשטח שיוקצה לה – ובכך לשפר במשהו את מצבה האנרגטי שהולך כידוע ומדרדר באופן חמור. עד כדי אספקת חשמל בלתי סדירה ובלתי מספקת לתושביה, שמייצרת בלבנון מצוקה של ממש.

עוד נטען בפרסום אתמול בחדשות 12, כי המהלך תואם עם נשיא רוסיה, פוטין. פוטין ובנט אכן שוחחו בטלפון בסוף השבוע שעבר, ובהצהרה שיצאה מלשכת ראש הממשלה לאחר השיחה נמסר כי סוכם על המשך "שיתוף פעולה הדוק במרחב".
לכאורה, מדובר בעסקה שגורמים אזוריים רבים ירוויחו ממנה: ארה"ב תסייע כך ללבנון שלא להגיע לכדי קריסה אנרגטית מוחלטת, רוסיה שהייתה מעורבת בבניית הצינורות בסוריה, משיגה לה עמדת שליטה נוספת, סוריה משתפת פעולה באופן חיובי עם שכנותיה הערביות, וישראל לכאורה מנתקת במשהו את התלות הלבנונית האנרגטית באיראן.
גם אם אכן יגיע בסופו של דבר גז ישראלי ללבנון, סביר כי שתי המדינות תמשכנה לטעון לאורך כל הדרך כי מדובר בגז מצרי. ולצד זאת, השאלה שנותרת פתוחה, היא האם חיזוק הומניטרי כזה ללבנון לא יביא לחיזוק חיזבאללה, מה שנוגד באופן מוחלט כל אינטרס ישראלי בסיסי, ומסכן ישירות את בטחונה של ישראל.
מחלקת המדינה האמריקנית הכחישה אף היא רשמית, את הדיווחים כי תיווכה בעסקת גז בין ישראל ללבנון.