נחשפתם לחולה קורונה ואתם רוצים להתחמק מבדיקת האנטיגן לשחרור מהבידוד? לא רוצים לעמוד בתורים הארוכים? בשל כשל במערכת תיאום התורים ובדיקות האנטיגן המהירות של חברת איכילוב וול הפרוסה בעשרות מתחמים ברחבי הארץ, אדם שנרשם לביצוע בדיקה מהירה ולא מתייצב בשעה שתיאם, יקבל בתוך שעות אישור כי ביצע את הבדיקה כהלכה ונמצא שלילי לקורונה. תוקפה של התוצאה השלילית לבדיקה שמעולם לא ביצע היא 24 שעות.
בימים האחרונים מועברת בקבוצות הווטסאפ ההצעה לקבוע תור לבדיקה המהירה ולא להגיע אליה, וכך ליהנות מתוצאה שלילית ובלתי אחראית מבלי להיבדק כלל בפועל. לאחר שקיבלנו למערכת את הפרטים, בדקנו זאת בעצמנו ונרשמנו לבדיקת אנטיגן לקורונה במתחם במרכז הארץ. התור שקבענו היה אתמול (א') בשעה 17:30 אך לא הגענו אליו. בשעה 22:16 הגיעה הודעת הטקסט עם תוצאות הבדיקה ובה נכתב כי "תוצאת בדיקת האנטיגן שבוצעה עבורך נמצאה שלילית".

על פי ההסכם של משרד הבריאות עם חברות הדיגום בשיטת אנטיגן לקורונה, הן מקבלות תשלום קבוע על כל בדיקה שביצעו. גורם במערכת הבריאות ששוחחנו עמו העריך כי החברות מעדיפות לדווח על כל אדם שמגיע אליהן או מזמין תור רשום, גם אם לא ביצע אותו בפועל, כמי שנבדק ונמצא שלילי כך שיוכלו לקבל את התשלום עבורו.
עמי, תושב המרכז סיפר למקור ראשון כי בשבוע שעבר חיכה עם ביתו בבני ברק לבדיקת אנטיגן מוסדית של איכילוב וול לאחר שהיא יצאה חיובית בבדיקה ביתית. "מספר אנשים שעמדו בתור קיבלו הודעה שהבדיקה 'שלילית' עוד לפני שנבדקו. הם שאלו על זה, ואמרו להם שזאת טעות, ואם יימצאו חיוביים הם יקבלו הודעה נוספת.
"נבדקנו. לאחר שעברו שעתיים ולא קיבלנו תשובה, חזרתי למקום הבדיקה וביקשתי שיבדקו שוב, בהנחה ומהעומס הבדיקה אבדה. הם אמרו שאם לא קיבלתי תשובה זה כנראה שלילי. לאחר מספר שעות קיבלתי הודעת sms עם תשובה שלילית. כאן כבר חשדתי שברירת המחדל אצלם היא 'שלילי' כל עוד לא מעדכנים אחרת, וזאת הסיבה להכול.
"למחרת רשמתי בבוקר את כל המשפחה לבדיקה נוספת, אך לא הלכתי לשם ובדקתי את בתי (שנמצאה חיובית) במקום אחר. לקראת ערב קיבלתי תוצאה שלילית עבור כולם מאיכילוב וול", מספר עמי.
מחברת איכילוב וול נמסר בתגובה כי "מערכת הבדיקות של החברה תעודכן במהלך היום כדי לוודא שתוצאות יישלחו לנבדק רק לאחר אימות כפול, זאת בכדי למנוע מצבים בהם נבדק שלא ביצע את הבדיקה בפועל, יקבל תוצאות בדיקה".
בשבועות האחרונים התקבלו פניות נוספות מצד אזרחים שבשל בלבול ועומסים קיבלו תוצאות שליליות או חיוביות שגויות על בדיקות שלא עשו. כך אנשים שעמדו במתחמי בדיקות של חברות אחרות ולאחר שנרשמו עזבו את המתחם, קיבלו תוצאה שלילית.
בתוך כך, במשרד הבריאות יצאו היום למכרז לבחירת רשימת ספקים למתן שירות ארצי לביצוע בדיקות אנטיגן מהירות לאבחון קורונה ופיקוח על מחיר הבדיקה. על פי המכרז, הספקים שיזכו בו יחויבו בפתיחת סניפים ברחבי המדינה שיופעלו במשך שבעה ימים בשבוע ולכל הפחות שמונה שעות ביום.
המדינה גם קובעת תעריף מינימלי לכל בדיקה שתיערך בשעות היום, והוא יעמוד על 20 שקלים ומקסימום 32 שקלים. מי שעומדים בקריטריונים לבדיקות ללא תשלום, יהיו פטורים ממנו.
על פי תנאי המכרז, בכל תחנת בדיקות זמן ההמתנה הממוצע לא יעלה על 15 דקות עד לביצוע הדיגום ועל הזכיין יהיה לדווח אחת לשעה על עומסים בתחנה.