בג"ץ ביטל את החלטת משרד האוצר להפסיק את הסבסוד לאברכים שילדיהם נמצאים במעונות יום לפעוטות, וקבע כי הוא יימשך עד לסוף השנה. במשרד האוצר הופתעו מאוד מהחלטת בית המשפט, ורואים בה פסיקה מורכבת, שעלולה ליצור תקדים בעייתי לקביעת מדיניות עתידית. בג"ץ קבע כי "משפחות האברכים זכאיות לכך שהרשות השלטונית לא תנקוט בפעולה אשר יש בה כדי לשבש באופן קשה את אורחות חייהן – מבלי שיינתן להן זמן מספק להיערכות".
הסבסוד שניתן להורים עבור שכר לימוד לילדים עד גיל שלוש, במסגרות הזוכות להכרה מטעם המדינה, נקבע על ידי מבחן תמיכה במשרד האוצר. מבחן התמיכה קובע קריטריונים על פיהם מוגדר מי מקבל סבסוד ומה היקפו. עד לשנת הלימודים האחרונה מבחני התמיכה אפשרו למשפחות שבהן האם עובדת והאב לומד תורה באופן מלא, לקבל סבסוד למעונות היום, על אף שמטרת הסבסוד היא עידוד תעסוקה. עם כניסתו של שר האוצר ליברמן לתפקיד הוחלט על שינוי הקריטריונים המאפשרים סבסוד, ולהכניס קריטריון "מיצוי כושר השתכרות", המחייב כי שני ההורים יעבדו בהיקף של 24 שעות שבועיות.
בג"ץ קבע כי מבחני התמיכה החדשים מהווים שינוי במדיניות ארוכת-שנים שלפיה משפחות האברכים נהנו מסבסוד שכר הלימוד. על פי פסק הדין הצעד "עלול לשבש את חיי המשפחות במידה ניכרת בהתחשב בכך שהדבר נעשה בעיצומה של שנת לימודים… בהינתן ההסתמכות של משפחות האברכים על כך שהסבסוד לא יבוטל באופן מיידי, אלא רק לאחר מתן הודעה מוקדמת על ביטולו – הודעה אשר תותיר בידי המשפחות זמן סביר להתארגנות ולהיערכות שתמנענה שיבושים ניכרים בחייהן".
במשרד האוצר מופתעים מההחלטה כיוון שמדובר במבחן תמיכה שהוא בסמכותו המלאה של שר האוצר, כמו מבחני תמיכה רבים אחרים. לשר האוצר סמכות לשנות קריטריונים או להפחית את סכום הסבסוד, והדבר נעשה מעת לעת. הסבסוד אינו מובטח מראש למי שנרשם למעון יום, אלא תלוי בהגשת בקשה נפרדת ומאושר באותה התקופה מדי שנה.
התקדים כשלעצמו עלול להיות בעייתי, כיוון שצמצום הסבסוד הממשלתי הוא למעשה התערבות בהחלטה הנמצאת בסמכותו המלאה של שר האוצר. היא לכאורה מאפשרת התערבות עתידית בשלל החלטות מיניסטריאליות וכל שינוי בתמיכה, בסבסוד או בקצבה שהציבור מסתמך עליו עלול לעמוד למבחן בעתיד. המדינה עלולה למצוא את עצמה בדיונים משפטיים בכל קיצוץ בקצבה או בשינוי קריטריונים להטבה ממשלתית.
יתר על כן, אומרים גורמים במשרד האוצר כי מדובר בהתערבות במדיניות התעסוקה של ישראל. מבחני התמיכה החדשים מבטאים את מדיניותם של שר האוצר ושר הכלכלה והתעשייה להשתמש בסבסוד היום כתמריץ כללי לעידוד תעסוקה בקרב גברים חרדים, והחלטת בג"צ מתערבת ביישום המדיניות שלהם.
במשרד האוצר בוחנים כעת את האפשרות לבקש דיון חוזר בעתירה, ומבכל מקום הם עתידים להחיל את המדיניות בשנת הלימודים הבאה.