הסדר הטיעון בין בנימין נתניהו לפרקליטות המדינה עוד טרם גובש ונחתם, אך בליכוד כבר פרץ ויכוח על זהות יו"ר התנועה ביום שאחרי החתימה. מצד אחד אלו הרוצים שנתניהו יישאר בתפקידו כיו"ר המפלגה, ומצד שני אלו שרוצים להעמיד עצמם כיו"ר זמני, תפקיד שעשוי להקפיץ אותם קדימה.
כעת, נראה כי ישנם שני תרחישים אפשריים באשר לבחירות שיעשה נתניהו.
נתניהו נשאר יו"ר תנועת הליכוד
על פי התרחיש הראשון, אם נתניהו יחתום על עסקת טיעון, אחד התנאים במסמך יהיה – סביר להניח – הרחקה מהחיים הציבוריים, כך שיפרוש מכל תפקידיו המיניסטריאליים. עם זאת, נתניהו יכול להחליט להישאר יושב ראש תנועת הליכוד, אולם בשעה שיתקיימו בחירות הוא לא יוכל להתמודד בהן (זאת בשונה מההסכם עליו חתם אריה דרעי שהתפטר מהכנסת, אך יוכל לחזור בסבב הבא). עם זאת, יש הטוענים כי צעד זה מופרך, וכי אם נתניהו יחתום על עסקה הוא יפרוש מכל עיסוקיו, כולל מתפקיד יו"ר התנועה.
נתניהו מתפטר גם מתפקידו כיו"ר תנועת הליכוד
בראש מרכז הליכוד עומד כיום ח"כ חיים כץ. לפי חוקת הליכוד, ברגע שיו"ר התנועה מתפטר, יו"ר המרכז נכנס בתור ממלא מקום ארעי למשך 21 ימים, כשעליו לקיים בחירות בזק בתוך 90 יום, והמנצח הופך להיות היו"ר הזמני. אך נראה כי הדעות והאסטרטגיות לגבי זהותו של העומד בראש התנועה חלוקות בין היורשים הפוטנציאליים.
יש לציין כי בין הצדדים מתנהל ויכוח: האם הבחירות ליו"ר יהיו בין המתפקדים או בין חברי המרכז? ויכוח זה מעיד על כך שכל הרואים עצמם מועמדים לראשות יתמודדו מתוך מחשבה שמי שנבחר ליו"ר זמני תיסלל לו הדרך ליו"ר קבוע.
אם ניכנס לראש של ניר ברקת, מירי רגב ויולי אדלשטיין, השלושה יעדיפו שנתניהו הוא זה שימשיך לכהן כיו"ר התנועה ולקיים לאחר מכן בחירות לרשימה לכנסת בין המתפקדים. לעומתם, ישראל כ"ץ, דוד אמסלם ודוד ביטן מעדיפים בחירות במרכז, שם כוחם רב והם שולטים בחברים. בינתיים גם עלתה הצעת פשרה על פיה ייבחר מועמד מוסכם, עד לבחירות הקבועות.
מה יהיה על הליכוד בסופו של דבר? ימים יגידו.