לקראת הכרעה בבחירות ליו"ר הסוכנות התקיים היום (ג') הריאיון השני לרות קלדרון, המועמדת של יאיר לפיד בפני הוועדה הבוחרת. עם זאת, יחד איתה ישנם עוד שני מועמדים אחרים מטעם הממשלה, עומר ינקלביץ' מטעמו של בני גנץ, ורובי שפיגל מטעם אביגדור ליברמן. נכון לעכשיו, הממשלה לא מצליחה להחליט על מועמד מוסכם.
בשביל להגדיל את סיכויי הבחירה מנסה לפיד ללחוץ על ראש הממשלה נפתלי בנט שיביע את תמיכתו בה בכל זאת. כל עוד זה לא קורה, קלדרון לא נחשבת כמועמדת מטעם הממשלה אלא מטעם יש עתיד, דבר שפוגע מאוד בסיכוייה להיבחר.
האם לחצי השכנוע יעבדו? עד כה לא נראה שהכוורת של בנט שינתה את דעתה. הם לא רואים בקלדרון מועמדת שהם מרגישים עימה בנוח, ובניגוד למכתבי התמיכה הארוכים ששיגרו ליברמן וגנץ לגבי מועמדיהם, אנחנו לא צפויים לראות מהלך דומה בעניינה של קלדרון, כפי שהוציא ראש הממשלה בנט לאלעזר שטרן, אשר הסיר מועמדותו בשל לחץ ציבורי כבד על אמירות שנויות במחלוקת במהלך ראיון ברדיו.
בינתיים מתנהל נגד קלדרון מסע שכנוע שמאחוריו עומד פסח לרנר, יו"ר ומייסד סיעת "ארץ הקודש" בקונגרס הציוני. אמנם אין למפלגות החרדיות הצבעה בוועדת העשרה של הסוכנות היהודית, אך הם מנסים לתאם עמדות לאור משקלם המשמעותי עם אלו היושבים בה.
בשיחה עם מקור ראשון לרנר יצא למתקפה חריפה נגדה ואמר: "היא לא מאמינה ביהדות, היא אומרת שהיא אוכלת חמץ בפסח ושל"ג בעומר לא צריך להיות. איך היא יכולה להיות מישהי שמייצגת את כל קהל ישראל כשהיא לא תומכת בהם?! זה טעות, זה לא טוב לסוכנות. צריך מישהו כמו בוז'י או שרנסקי, לפחות הם איחדו את הסוכנות, המינוי צריך להיות כשזה לטובת הסוכנות לא לטובת הפוליטיקה".
בנוסף לקלדרון, ינקלביץ' ושפיגל – המועמדים מטעם הממשלה – ישנם מתמודדים נוספים שכבר עברו שני ראיונות, בהם השגרירים לשעבר מייקל אורן ודני דנון, סגנית ראש עיריית ירושלים פלר חסן-נחום וח"כ לשעבר מיכל קוטלר-וונש. הבחירות אמורות להתקיים עד סוף חודש פברואר, אז יתכנסו חברי חבר הנאמנים של הארגון, אך אם אף אחד מהמועמדים לא יקבלו 9 אצבעות מתוך 10 – כל ההליך יחול שוב מההתחלה.