במסגרת ביקורו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו-מאזן בביתו של שר הביטחון בני גנץ לפני כשלושה שבועות, העניק לו שר הביטחון כמה מחוות, ובהן הקדמת תשלומי מיסים שישראל גובה עבור הרש"פ, בסכום של מאה מיליון שקלים.
על פי החוק שנחקק ב-2018, אמור שר הביטחון להציג בסוף כל שנה את סך הכספים ששילמה הרשות הפלסטינית למחבלים ולבני משפחותיהם באותה שנה, ובשנה שלאחר מכן יוקפא בכל חודש סכום בשיעור של אחד חלקי 12 מזה שהציג השר, מתוך כספי המסים שישראל אוספת עבור הרש"פ – על פי הסכמי פריז.
שיטת התגמול של הרש"פ, מעניקה קצבה גבוהה יותר ככל שהפגיעה שפגע המחבל חמורה יותר, ומהווה כך עידוד לביצוע מעשי טרור. כאשר יישמה ישראל לראשונה את החוק בשנת 2019, סירבה הרש"פ במשך חודשים ארוכים לקבל את סכום המסים המקוזז, מה שהביא אותה אל סיפו של משבר כלכלי. בסופו של דבר, לאחר הסדר אליו הגיע עימם שר האוצר לשעבר משה כחלון, ניאותה הרש"פ לקבל את הכספים.
השבוע שיגרו אנשי פורום "קהלת" מכתב לשר הביטחון בני גנץ, שר האוצר אביגדור ליברמן, היועמ"ש ומנהל רשות המסים בנוגע להתחייבות שנתן גנץ לאבו-מאזן, וביקשו להבין במדויק איך עומד כל זה לקרות. במכתב התבקשה הבהרה כי לא מועברים לרשות הפלסטינית כספים שלא בנתיב החוקי ובאופן שקוף כמתחייב, בהתאם לחוק-יסוד התקציב ובהתאם לחוקים המחייבים קיזוז חודשי של הסכומים המשולמים למחבלים ומשפחותיהם.
בנוסף התבקשו נמעני המכתב לפרסם את ההסכמים לרבות תנאי "ההלוואה" או "המקדמה", פירוט הסכומים שניתנו כמקדמה או הלוואה ומועד פירעונם, והאופן שבו הושבו או הופחתו מתשלומים שהועברו לפי החוק.
עו"ד אריאל ארליך, ראש מחלקת הליטיגציה בפורום קהלת, ציין כי העברת כספים כ"מקדמה", כ"הלוואה" או הכתרתם בכל שם אחר אינה יכולה להתיר את מה שאוסר החוק, ונראה כחיפוש אחר דרכים עקלקלות כדי להמשיך ולממן את התמלוגים שהרשות הפלסטינית מעבירה למחבלים ובני משפחותיהם הרחק מעיני הציבור. "החשש הוא כי לא רק אי-חוקיות יש כאן, אלא גם מעשה המעורר שאט-נפש", נכתב. עד כה, לא התקבלו בקהלת תשובות מהנמענים.