בדוח של "global firepower" פורסם הדירוג השנתי של הצבאות החזקים בעולם. בדו"ח הוקדש מקום לדירוג הצבאות החזקים ביותר באזור המזרח התיכון.
על פי הדיווח, הצבא המצרי במקום הראשון (12 בעולם) הצבא הטורקי במקום השני (13 בעולם) הצבא האיראני במקום השלישי (14 בעולם) והצבא הישראלי מוצב רק במקום הרביעי (18).
אחריו בסדר עולה נמצאים הצבאות של סעודיה, עיראק ואיחוד האמירויות. צבא סוריה דורג במקום השמיני, צבא כווית במקום התשיעי, וצבא ירדן במקום העשירי.
בחברה ציינו כי הם השתמשו ב-50 קריטריונים שונים כדי לדרג את הצבאות ולתת להם את הציונים.
הם סימנו גם את ההתקדמות, הנסיגה או היציבות ברשימה של הצבאות בין הקריטריונים לדירוג: מספר חיילים, מספר טנקים, מצבו של חיל הים, מטוסי קרב ואמצעי לחימה נוספים.
בחברה ציינו כי הדו"ח שלהם לשנת 2022 על המזרח התיכון כלל 15 מדינות. בסיווג סדר הכוחות הצבאיים ב-140 המדינות הוא תלוי במספר הכוחות הצבאיים הפעילים והפנויים, ומוסיף בהסדר הסופי. עוצמת הנשק והאיתנות הפיננסית ליכולת הלוגיסטית והגיאוגרפית.
הדו"ח עלה באתר המספק מצגת אנליטית של נתונים על 140 כוחות צבאיים, כאשר ארצות הברית במקום הראשון, ואחריה רוסיה, סין, הודו ויפן, וממלכת בהוטן במקום האחרון.
במדרוג הצבאות שמו דגש על סדר כוחות (סד"כ) לוחמים בהשוואה לאוכלוסייה וכן לכוחות מילואים. כמו כן, באתר ביצעו רשימה של כלי טייס, שייט וטנקים שיש לכל צבא שנבחן.
מבדיקת הנתונים ניתן להבין שישנן שגיאות או הטיות שפוגמות במדרוג, כך לדוגמה בקביעת אחוז החיילים המגויסים בהשוואה לאוכלוסייה, בישראל כללו באתר גם את האזרחים הערביים, מה שהביא לאחוז נמוך בכל הקשור לסדר הכוחות.
כמו כן בבדיקת כלי השייט, הטייס והטנקים, מדרגו כל מדינה לפי מספרם ולא שמו דגש על גודל המדינה, הגבול הימי והיבשתי שלה והמרחב האווירי.
יש צורך לציין כי מצרים תחת הנהגתו של אסיסי ביצעה רכש נרחב במטרה לחזק את צבאה. בין היתר בשל אתגרים צבאיים מול ארגון דאעש בסיני, ובגבול עם לוב שם התפתח עימות בין הכוחות השונים במדינה, נוסף על התערבות טורקית שהעלתה את הכוננות המצרית.