ישראל, בשלב זה, אינה שוקלת את החזרת נציגי המשלחת הדיפלומטית שלה ארצה מאוקראינה. כך לפי גורמים במשרד החוץ. זאת, לאור הפרסום אתמול בכלי תקשורת אמריקנים כי בארה"ב שוקלים את פינוי נציגיהם מהמדינה, מחשש לתקיפה רוסית. על פי פרסום ב-CNN, שגרירות ארה"ב בקייב ביקשה ממחלקת המדינה לאשר את עזיבת אנשי הצוות הבלתי חיוניים ובני משפחותיהם. דובר מחלקת המדינה אמר בתגובה כי "אין להם מה להודיע בשלב זה", והוסיף כי כתמיד, הם ערוכים למקרה בו המצב הביטחוני יתדרדר. למרות זאת, ישנה הערכה כי בני המשפחות יחלו לעזוב בקרוב.
בנוסף, ישראל גם לא הוציאה אזהרת מסע לאוקראינה, כפי שעשתה ארה"ב. ההמלצה הישראלית שקיימת כבר שנים אחדות, היא רק להימנע מביקורים לא חיוניים במחוזות לוגנסק ודוניצק שבמזרח אוקראינה.
באופן כללי, ישראל מקפידה בינתיים להישאר ניטרלית כלפי מה שנראה כחשש משמעותי לתקיפה או פלישה רוסית קרובה לאוקראינה, ובסכסוך המחריף בנושא בין ארה"ב לרוסיה. מחר, יום שני, צפויה להתקיים במשרד החוץ פגישה של הגורמים המקצועיים הנוגעים בדבר, כדי לשקול את ההתנהלות הישראלית מבחינה קונסולרית.
על אף ריכוז הכוחות הצבאיים על גבול אוקראינה, במוסקבה מכחישים כי יש בכוונתם לפלוש למדינה, ומכנים את הידיעות בעניין – תעמולה שמטרתה להציגם כתוקפן. הדרישה הרוסית היא כי אוקראינה לעולם לא תורשה להצטרף לברית נאט"ו.
בשבוע שעבר, פורסם באתר וואלה, כי אוקראינה ביקשה מישראל לנסות ולשמש כמתווכת בינה לבין נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. שגריר אוקראינה בישראל יבגן קורניצ'וק תיאר כי ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו סייע לנשיא אוקראינה וולודומיר זלנסקי בשנה שעברה ליצור קשר עם מנכ"ל חברת "פייזר" אלברט בורלא ולרכוש חיסונים לארצו. לאחר מכן, ביקשו האוקראינים סיוע גם במפגש מדיני עם פוטין. נתניהו היה ספקן, אבל בכל זאת נענה לבקשה להציע את העניין לקרמלין. משם, התשובה הייתה שלילית. בהמשך, הועלתה בקשה אוקראינית כזו גם מול ראש הממשלה נפתלי בנט, שהעלה את הרעיון בפני פוטין בעת פגישתם בסוצ'י, אך גם הוא לא נענה בחיוב. נושא המתיחות בין רוסיה לאוקראינה, עלה בשיחתם הטלפונית של פוטין ובנט בשבוע שעבר, כפי שדווח בסיכום השיחה שיצא מדובר הקרמלין.
מזכיר המדינה האמריקנית אנטוני בלינקן ביקר בשבוע שעבר באוקראינה, וביום שישי נפגש עם שר החוץ של רוסיה, סרגיי לברוב, פגישה שלא הביאה בינתיים לפריצת דרך. בשיחת טלפון שקיים עם שר החוץ האוקראיני דמיטרו קולבה, אמר לו בלינקן, על פי דובר מחלקת המדינה, כי כל פלישה רוסית תתקל "בתגובה מהירה, חמורה ומאוחדת של ארצות הברית ובעלות בריתנו". למרות זאת, נותרו האוקראינים מאוכזבים מנאומו בשבוע שעבר של הנשיא ג'ו ביידן, שהבדיל בין פלישה משמעותי למדינה לקטנה יותר, "אין פלישות קטנות", הגיב זלנסקי.