ההתקוטטות וקרבות הירושה החלו בליכוד עוד לפני שנתניהו עצמו הכריע את עתידו. העימות המרכזי מתנהל סביב קיום מגעים עם גורמים פוליטיים ממפלגות יריבות לטובת הקמת ממשלה ביום שאחרי שנתניהו יפרוש.
ח"כ מירי רגב העבירה ביקורת נגד ח"כ ישראל כ"ץ שניהל שיחות עם אנשים בקואליציה לטובת שיתוף פעולה, מה שחייב את כ"ץ להבהיר כי לא ביצע זאת ונדרש להדגיש את נאמנותו לליכוד, ולא לאנשים שערקו ממנו כשברקע קוראים ח"כים אחרים לחדול מהאש.
"אני מדגיש בצורה ברורה – אני לא מקיים שום מו״מ עם אף גורם בקואליציה ביחס להרכבת ממשלה, כי אין בזה טעם בשלב הזה", כתב היום כ"ץ. "אם וכאשר נתניהו יחליט לעזוב, וזו החלטה לגמרי אישית שלו, אצטער מאוד על הנסיבות שהביאו לכך ולאחר מכן אפעל בהתאם לחוקת הליכוד כדי להיבחר בתוך מרכז הליכוד שלנו כיו״ר הזמני של הליכוד ולהרכיב במהירות ממשלה בראשות הליכוד עוד בכנסת הנוכחית. במסגרת זו לא אתחייב לשום שיריונים בליכוד". הבהיר כ"ץ.
ואילו רגב השיבה: "ישראל, למפלגת הליכוד יש יושב ראש תנועה, בנימין נתניהו שנבחר פעם אחר פעם ברוב מוחץ והוא היחידי שאמור לנהל מגעים כאלה ואחרים. אף אחד לא נתן לך את המנדט לדבר בשם הליכוד. הפסקנו להיות תמימים ופראיירים אנחנו מפלגה עם עמוד שדרה ואידיאולוגיה שהיא מעל תפקיד או כסא. ועל כולנו להיות מאוחדים סביב נתניהו ולפעול יחד כדי להפיל את הממשלה המסוכנת הזאת".
בניגוד לשניים, הח"כים שלא מתמודדים לראשות התנועה או טרם הכריזו על כך, ניצלו את ההזדמנות לקרוא להרגעת הרוחות ובניסיון להשכין שלום. להפסקת אש אמר ח"כ אלי כהן: "ההתכשות בליכוד מיותרת". ח"כ מיקי זוהר קרא לצדדים לחדול מההתקפות ההדדיות: "עד כמה שאני יודע אין כעת פריימריז לראשות הליכוד, כך שאני באמת לא מבין מה החיפזון. תפנימו, כל הויכוחים הפנימיים האלו מיותרים ופוגעים מאוד בליכוד. חדלו אש. נתניהו איתנו ומחובתנו לתת לו גיבוי מוחלט".
אקוניס הוסיף: "אני קורא לחבריי בליכוד: חדל אש. אין ירושה שצריך לנהל עליה קרב. זה ירי בתוך נגמ"ש, עם השמצות חמורות אחד על השני. מי שנהנה מכך, אלה חברי הממשלה". ח"כ קטי שטרית: "אנחנו תנועה מפוארת שמייצגת רוב גדול בעם ישראל ואני יכולה להבין את כל אלה שרוצים לעמוד בראשות התנועה, אך כל דבר בעיתו. תתאזרו בסבלנות. אני מייחלת לכך שנתניהו יישאר, הוא הכי מתאים הכי מנוסה. אני לא מתעסקת ביום שאחרי נתניהו".
עם זאת, גם מירי רגב יודעת שאין לצדדים כל סיכוי להרכיב ממשלה בלי השותפים מתקווה חדשה או ימינה. במידה ולא יוצאים לבחירות, אין היתכנות להגיע ל-61 ח"כים על בסיס חברי האופוזיציה כעת. סך הכל מפלגות הימין הלכוד, החרדים והציונות הדתית מונה 52, כך שבכל זמן שרוצים לשמור על ממשלה תחת המחנה הלאומי ישנה חובה לשתף פעולה עם אנשי ימין שיושבים כיום בממשלת בנט- לפיד. זה לא נדרש להיות תחת מטרייה מפלגתית, אך בטח כאלו שהיו בקואליציה שבליכוד נלחמו בהם מהאופוזיציה.
לאחרונה העבירו במזכירות הליכוד החלטה שקבעה שלא לאפשר למי שעזב את הליכוד, או פעל נגד הליכוד, להתמודד מטעם הליכוד במשך 8 שנים, החלטה שכמו שהיא עברה, אפשר להעביר החלטה שונה. וחשוב לזכור שההצעה מכילה רק את אנשי תקווה חדשה וישראל ביתנו, אך לא כוללת את אנשי ימינה או כחול לבן שלא היו חברים בליכוד.