שר החוץ יאיר לפיד נפגש אתמול בערב (א') עם השר הפלסטיני חוסיין א-שייח, המקורב לאבו-מאזן. לאחר הפגישה, כתב א-שייח בחשבון הטוויטר שלו את דבר הפגישה, הוא תיאר כי דן עם לפיד במספר נושאים "פוליטיים ובילטרליים". הוא הוסיף כי הדגיש בפני לפיד את הצורך "לאופק פוליטי עבור שני הצדדים, שיתבסס על לגיטימיות בינלאומית".
לפני כשלושה שבועות טען לפיד בשיחה שקיים עם כתבים כי על אף שהוא עדיין מצדד בהקמת מדינה פלסטינית, הוא אינו מנהל משא ומתן מדיני, ואין לו כוונה לעשות זאת גם כשיכהן כראש ממשלה לאחר הרוטציה. "הממשלה הוקמה בהצהרה גלויה שלא יהיה בה משא ומתן מדיני, ומצד שני היא לא תעשה שום צעד שעלול בעתיד להפריע לאפשרות של קיום משא ומתן כזה". עם זאת, הוא לא הכחיש כי הוא מנהל פגישות עם בכירים פלסטיניים.
חוסין א-שייח השר הפלסטיני לעניינים אזרחיים והממונה לקשר עם ישראל: נפגשתי הערב עם שר החוץ הישראלי יאיר לפיד ודנתי עמו בכמה סוגיות מדיניות ובילטרליות. הדגשתי את הצורך ביצירת אופק מדיני בין הצדדים המבוסס על הלגיטימיות הבינלאומית" https://t.co/sKt8a8OwxS
— אסף גיבור (@assafgibor) January 23, 2022
לצד הצהרתו של ראש הממשלה נפתלי בנט כי אינו מתכוון להיפגש עם אבו מאזן, והעובדה כי שר הביטחון בני גנץ נפגש עם הפלסטיני בביתו שבראש העין, אמר לפיד כי הוא עצמו אינו פוסל פגישה עם אבו-מאזן. עם זאת, לטענתו אין כרגע סיבה מדינית שמצדיקה זאת. "אנחנו מנהלים עם הפלסטינים דיון שהוא הכי טוב שהיה בשנים האחרונות. זה הכי טוב שאנחנו יודעים להשיג בקואליציה הנוכחית".
לפיד התייחס באותה שיחה עם כתבים למחוות כלפי הרשות הפלסטינית שניתנו בפגישות גנץ, דוגמת הקדמת תשלומי מסים בשווי מאה מיליון שקלים. אלו נעשות לדבריו במטרה מוצהרת לחזק את הרשות ואת התיאום הביטחוני איתה, "לאפשר לפלסטינים חיים כלכליים סבירים ולשמור על האופציה של משא ומתן בעתיד".
נציין, כי על פניו העברת מקדמה כזו מכספי המסים מנוגדת לחוק הקיזוזים, לפיו מכספי המסים שגובה ישראל עבור הפלסטינים, יקוזז הסכום אותו מעבירה הרשות הפלסטינית למחבלים ובני משפחותיהם. עורך הדין מוריס הירש, ראש המחלקה המשפטית של מכון "מבט לתקשורת הפלסטינית", עתר לבית המשפט בבקשה לקבל מידע על מקור מענק דומה שישראל העבירה לרשות הפלסטינית בקיץ. על פי הנתונים שהגיעו לידיו, המענק הגיע מתוך אותם הכספים שישראל הקפיאה על פי דרישת החוק. "זו עבירה על החוק. סעיף 4ב לחוק הקיזוז קובע שניתן לשחרר כספים שהוקפאו רק כנגד דו"ח של משרד הביטחון שאומר שבמשך שנה שלמה לא שילמה הרשות הפלסטינית אגורה למחבלים. זה לא קרה", אומר הירש.