בית משפט השלום בירושלים אישר היום (ג') את הסדר הטיעון שנחתם בין המדינה ליו"ר ש"ס אריה דרעי. במסגרת ההסדר הודה דרעי בעבירות מס קלות יחסית, בהן הורשע על פי הודאתו.
כתב האישום המתוקן כתב מייחס לדרעי שתי עבירות. הראשונה היא עסקת נדל"ן משנת 2013, במסגרתה מכר ח"כ דרעי לאחיו שלמה דרעי, נכס בשכונת גבעת שאול בירושלים. על פי כתב האישום, הדיווחים שהועברו לרשויות לא שיקפו את מלוא הסכום שקיבל דרעי עבור הדירה, והסתירו סכום של כאחד וחצי מיליון שקלים עליהם לא שולם מס. עבירה נוספת בכתב האישום היא על כך שדרעי לא דיווח למדינה על הכנסה מקרן השקעות פיננסית בארה"ב בשם "גרין אושן" בסך כ-534 אלף שקל.
במסגרת הסדר הטיעון הוסכם כי על ח"כ דרעי יודה בעבירות אלו, וייגזר עליו עונש מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 180 אלף ש״ח. במקביל הגיש דרעי שלשום מכתב התפטרות מהכנסת, שנכנס לתוקפו לפני תחילת הדיון המשפטי היום, זאת במטרה שבית המשפט לא יגזור עליו קלון, שיימנע ממנו להתמודד בעתיד לכנסת. סוגיית הקלון תעלה רק במידה ודרעי ירצה להתמודד שוב לתפקיד ציבורי, דבר המשאיר את האפשרות פתוחה בפניו, לפחות באופן עקרוני.
אישור הסדר הטיעון מגיע לאחר שבשבוע שעבר דחה בית המשפט העליון עתירה נגד ההסדר. העותרים טענו כי חרף הודעת ההתפטרות, המדינה מחויבת לטעון לקלון. בית המשפט העליון קיבל את עמדת המדינה וקבע שקיום דיון תיאורטי בשאלת הקלון, בלא תפקיד ציבורי קונקרטי שאותו ממלא ח"כ דרעי או מבקש למלא בעת הזו, אינו תואם את הוראות החוק והפסיקה.
בפסק הדין נכתב כי "העותרת טענה שהתפטרותו של ח"כ דרעי היא בבחינת 'קונץ-פטנט' שנועד לסלול את דרכו חזרה לכנסת. אך שנינו ולמדנו כי 'לַכֹּל, זְמָן; וְעֵת לְכָל-חֵפֶץ, תַּחַת הַשָּמָיִם' אם וכאשר כך ייעשה, הרי שהעותרת מכירה היטב את הדרך לבית משפט זה ושערי בית המשפט נותרו פתוחים".