הרעיון להעתיק את המאחז הפלסטיני הבלתי חוקי חאן אל אחמר 300 מטר ממיקומו הנוכחי, כפי שפורסם בחדשות ערוץ 12, עלה במהלך פגישה שקיימו השבוע במטה לביטחון לאומי. על פי הפרסום, בפני הקבינט המדיני-בטחוני תובא הצעה כי המאהל יפונה ויוקם מחדש במרחק קצר, מעט רחוק יותר מהכביש הראשי אליו הוא צמוד כיום.
הדיון פנימי התקיים במל"ל לקראת תשובה שראש הממשלה, נפתלי בנט ושר הביטחון, בני גנץ נדרשים להגיש לבג"ץ בעוד חודש. עם זאת, בעת קבלת בקשת הדחייה הקודמת בחודש ספטמבר האחרון, הורו השופטים למדינה להגיש הודעת עדכון עד 6 במרץ 2022. ההצעה האמורה טרם הובאה בפני הדרג מדיני, ובוודאי שלא קיבלה אישור ממשלה, אך לא בטוח שהחלטת ראש הממשלה דרושה בעניין זה. בעבר, העביר ראש הממשלה דאז, בנימין נתניהו, את ההחלטה לקבינט המדיני בטחוני כדי ששרים אחרים גם יירשמו כחלק מההחלטה הזו והיא לא תתקבל על ידיו לבד.
גורמים בהתיישבות אומרים כי העדפת המנהל האזרחי היא לקדם את הפתרון האמור, ולכן שר הביטחון גנץ נוטה לאמץ אותו, אך מי שמחליט איזו סמכות תקבל את ההחלטה לגבי הפיתרון לחאן אל אחמר, יהיה ראש הממשלה. למקור ראשון נודע כי נכון לעכשיו הוא מסתייג מהרעיון המוצע.
בדיון לפני שנה בבג"ץ הגישה המדינה שתי תשובות נפרדות בנושא. שר הביטחון הגיש תצהיר אחד והמל"ל הגיש תצהיר שונה. בעוד נתניהו חשב לדחות את הפינוי בשל לחץ בינלאומי, דווקא גנץ רצה לפנות את התושבים. הפעם נדרשו גם שר הביטחון ושם ראש הממשלה להשיב בעתירה שהגישו תנועת רגבים, בין היתר כדי לדחוק אותו לפינה. האם גם הפעם ייצאו שתי עמדות שונות?
בספטמבר האחרון בעת בקשת דחייה נוספת של המדינה, מתח השופט נעם סולברג ביקורת חריפה וכתב: "אין ספק כי קרב היום שבו לא נוכל עוד להשלים עם אי-בירור העתירה, ונידרש להכרעה ברורה, לשבט או לחסד. גם אם בכוחם של ניסיונות לקדם מתווה כזה או אחר לדחות מעט את הקץ, לא ניתן למתוח את החבל עד בלי די. גם לניסיונות אלו קצבה וקץ. מגיע שלב שבו הניסיון הופך לביזיון; עם הדבר הזה, אין ניתן להשלים".