מגוחך ככל שזה יישמע, עקיבא אריאל ושלושת חבריו מורחקים מהר הבית למשך חודשים ארוכים מכיוון שבחג החנוכה עלו ההרה כשהם שרים בקול "באנו חושך לגרש", לבושים בחולצות זוהרות ומניפים מצתים לצד תמונתו של אליהו קיי הי"ד ושלטים הנושאים את הכיתוב "באנו חושך לגרש". הארבעה מחו בכך על המשך שיתוף הפעולה של המשטרה עם הווקף המוסלמי, על אף הידיעות על הקשר בין בכירי הארגון ובין רוצחו של קיי, פאדי אבו־שחידם, ועל אף מעורבותם של אנשי הווקף בפיגועים.
משהבהירה המשטרה לאריאל שבכוונתה להרחיקו מההר לזמן ממושך עקב המחאה הזו, פנו עורכי דינו למשטרה בדרישה לקבל מסמכים ונתונים רבים, במטרה להבהיר לבית המשפט באמצעותם עד כמה מקפידה משטרת ההר עם היהודים במקום על קוצו של יו"ד, לעומת הפקרות כללית בנוגע לאכיפה על המוסלמים במתחם.
עורכי הדין ביקשו "רשימה של כל מקרי הנפת השלטים בהר הבית בחמש השנים האחרונות, הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים. מספר ההחלטות על הרחקה מהר הבית שהתקבלו בגין הנפת שלטים הן כנגד מוסלמים והן כנגד יהודים – בנפרד, ומה משך ההרחקה שנקבעה בכל החלטה. בכמה מקרים מתוך מקרי הנפת השלטים התפתחו הפרות סדר בגין הנפת שלטים בהר הבית, הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים. רשימת המקרים המתועדים של שירה בקול רם בהר הבית בחמש השנים האחרונות הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים".
עורכי הדין המשיכו ודרשו "את מספר ההחלטות על הרחקה מהר הבית שהתקבלו בגין שירה בקול רם הן כנגד יהודים והן כנגד מוסלמים – בנפרד, ומה משך ההרחקה שנקבעה בכל החלטה. בכמה מקרים התפתחו הפרות סדר בגין שירה בקול בהר הבית, הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים. את כל המקרים המתועדים של אמירות בגנות הווקף בהר הבית בחמש השנים האחרונות הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים. את מספר ההחלטות על הרחקה מהר הבית שהתקבלו בגין אמירות בגנות הווקף בהר הבית, הן כנגד מוסלמים והן כנגד מוסלמים – בנפרד, ומה משך ההרחקה שנקבעה בכל החלטה. בכמה מקרים התפתחו הפרות סדר בגין אמירות בגנות הווקף בהר הבית, הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים.
"את מספר האזרחים המוסלמים שהורחקו מהר הבית בעקבות הנפת שלטים המהללים את המחבל פאדי אבו־שחידם ביום ו', 26 בנובמבר 2021, ומה משך ההרחקה שנקבע להם. את כל מקרי לבישת החולצות הזוהרות בהר הבית בחמש השנים האחרונות הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים. את מספר ההחלטות על הרחקה מהר הבית שהתקבלו בגין לבישת חולצות זוהרות הן כנגד מוסלמים והן כנגד מוסלמים – בנפרד, ומה משך ההרחקה שנקבעה בכל החלטה. בכמה מקרים התפתחו הפרות סדר בגין לבישת חולצות זוהרות, הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים.
"את כל מקרי הנפת תמונות נרצחים בהר הבית בחמש השנים האחרונות הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים. את מספר ההחלטות על הרחקה מהר הבית שהתקבלו בגין הנפת תמונות נרצחים הן כנגד יהודים והן כנגד מוסלמים – בנפרד, ומה משך ההרחקה שנקבעה בכל החלטה. בכמה מקרים התפתחו הפרות סדר בגין הנפת תמונות נרצחים, הן מצד מוסלמים והן מצד יהודים".
ברשימת הדרישות הארוכה הזו ביקשו עורכי דינו של אריאל להבהיר שפעילי מחאה יהודים נתונים לאכיפה בררנית בידי משטרת ההר תוך שימוש בטיעוני סרק של "סכנה לשלום הציבור". המשטרה, כדרכה בקודש, התעלמה מעורכי הדין, לא השיבה לטענותיהם וסירבה לספק את החומרים שהתבקשה לספק.
אריאל עתר לבג"ץ בדרישה לאלץ את המשטרה למסור את המסמכים ולדחות את השימוע שעמד להיערך לו – וזאת בטענה שהשימוע שנעשה למראית עין בלבד וכדי לצאת ידי חובה בעוד שבפועל החלטת המשטרה כבר התקבלה מראש.
שלושת שופטי בג"ץ נעם סולברג, דוד מינץ וג'ורג' קרא השיבו את פניו של אריאל ריקם. הם לא ראו לנכון להורות למשטרה לדחות את השימוע ולא הכריחו אותה להסגיר לידי עורכי הדין את הנתונים שהתבקשה לספק, והכול בגלל התמהמהות קלילה בהגשת העתירה: "דין העתירה להידחות על הסף מחמת שיהוי", כתבו. "היה על העותר להזדרז ולהגיש את עתירתו… משהתמהמה הוגשה העתירה ברגע האחרון (בטרם מועד השימוע, א"ס) בהעמידה סד זמנים שכלל אינו מאפשר לבית המשפט אפשרות לבררה. סד זמנים כה דחוק אינו מאפשר בירור ממשי של העתירה".
מורחקת נוספת בתקרית, יהודית בוצ'קו־בוקובזה, אם לשישה ומנהלת מעבדה למיקרוביולוגיה רפואית באוניברסיטה העברית, תובעת כעת את המשטרה בבית המשפט לתביעות קטנות בשל מניעת כניסתה לשטח ההר אחרי האירוע. בוצ'קו־בוקובזה טרחה והגיעה לשער הכניסה להר עם ילדיה ורק שם התברר לה שעליה לעבור שימוע בטרם העלייה בשל מחאת החולצות הזוהרות שהתרחשה ימים אחדים קודם לכן. אחרי שעה וחצי של המתנה עקרה בכניסה, התייאשה בוצ'קו־בוקובזה וחזרה כלעומת שבאה.
ביממה שלאחר מכן ניסתה יותר מעשר פעמים להתקשר למספר שנמסר לה בידי שוטר הסף בכניסה להר כדי לקבוע מועד לשימוע. שלא במפתיע לא זכתה לכל מענה. בשל כך, היא שבה והגיעה עם בתה שלושה ימים אחר כך אל מבואת השער, וסיפרה שניסתה ללא הצלחה להשיג את הגורם המשטרתי שאמור לבצע לה שימוע וביקשה לקיים את השימוע בו במקום ויאפשרו לה לעלות ההרה. שוב היא נדרשה להמתין עד בוש מחוץ למסוף הכניסה תוך שהמאבטחים במקום מבטיחים לה שעניינה מטופל. כעבור שעתיים התייאשה ושוב נאלצה לחזור על עקביה ללא שהתאפשר לה ולבתה לעלות ההרה.
אחרי ימים אחדים נשלח אליה בוואטסאפ צו הרחקה משטרתי המרחיק אותה מההר למשך שלושה חודשים. בתביעתה מסתמכת בוצ'קו־בוקובזה על פסקים קודמים שבהם נדרשה המשטרה לשלם לפעילי ההר במקרה שהתעמרה בהם לשווא ומנעה מהם עלייה להר ללא הצדקה וללא הודעה מראש. המשך יבוא.