יחידות החי"ר המובחרות של צה"ל שינו את פניהן רק בשנת 2015, כאשר הוחלט לאחד אותן יחד עם יחידות המסתערבים, וכבר אז היה ברור כי שדה הקרב בדרך לשינוי דרמטי. לא מדובר עוד בלוחמים שיודעים להיכנס לשטח מלחמה ופשוט להילחם, אלא לוחמים שעברו הכשרה מיוחדת והפכו ללוחמי חוד שיודעים להכינס למדינה עוינת, לכבוש שטח, להרוג אויב ולהכניע אותו בעוצמה שהצבא הכיר רק ביחידות מיוחדות ומובחרות של חיל האוויר.
החל מהבוקר (ב'), יחל לפעול בתל נוף בית הספר לכוחות מיוחדים של חיל האוויר, שמטרתו היא להכשיר ולאמן את כלל לוחמי היחידות המיוחדות של החיל, ביניהם לוחמי יחידת שלדג, לוחמי היחידה לחילוץ 669 ולוחמי יחידת ההנחתה הקדמית (יה"ק). בנוסף, יוכשרו בבית הספר, בשיתוף היחידה לשיתוף פעולה של חיל האוויר, קציני האוויר "סופה" האמונים על הסיוע האווירי לתמרון היבשתי.
בית הספר לכוחות אוויר מיוחדים הוקם כחלק משינוי תפיסתי בחיל האוויר להפעלת כוחות מיוחדים. השינוי החל בהקמת "כנף 7" ביולי 2020, במטרה להעלות את האפקטיביות המבצעית של היחידות. בית הספר יאפשר את חידוד המיקוד המבצעי, ישפר את רמת ואיכות ההדרכה, יאפשר למידה רוחבית וישמר את מאפייני היחידות.
"בעידן בו הכוח האווירי מקבל על עצמו יותר ויותר משימות, בשנים בהן המזרח התיכון משתנה לנגד עינינו, בעת כזו – לכוחות המיוחדים יתרונות רבים", מסביר מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין. "בשנים הקרובות החיל ישלים את תהליכי בניין הכוח, התשתיות והאמל"ח והכוחות המיוחדים שלנו יהוו כוח מיוחד ויטלו חלק בכל משימה או מבצע", מוסיף נורקין.

מי שאמון על הובלת התהליך הוא מפקד כנף 7, אל"ם ע'. "ההתחלה תמיד עוברת בהגדרות מטרה, כתיבת תורה ואז הכשרה מקצועית. הדרך אולי נראית ארוכה, אבל השפה נכתבת כבר כמה חודשים והיא תילמד בבית הספר ותהפוך את המקצועות של לוחמי היחידות המובחרות לממוקדות יותר", אומר אל"מ ע' לקראת כניסתו לתפקיד.
"היום אנו מקימים באופן רשמי את בית הספר לכוחות אוויר מיוחדים. לאחר עשרות שנים בהן היחידות פועלות מבצעית ומסמיכות לוחמים, יש לנו הזדמנות ליישר קו הכשרה ללוחמי כוחות האוויר המיוחדים", הוא מוסיף. "השותפות בין היחידות להקמת בית הספר ולתפעולו כיום, מעידה על אופיין ועל אופי משרתיהן. מקצועיות, אחריות, מימוש החזון, שותפות הגורל, גמישות ויכולת התאמה – הם התכונות והערכים אותם אתם יוצקים מעצמכם למיסוד היחידה החדשה".