הנשיא יצחק הרצוג הגיע הבוקר (ב') לביתן הישראלי שבתערוכת אקספו 2020 בדובאי, שם מצוין היום הלאומי הישראלי.
"אקספו 2020 דובאי הוא הישג אדיר לכולכם, בעלי העסקים, והישג גדול לדובאי והשליט שלה, שייח' מוחמד בן ראשיד אל מכתום", אמר הרצוג בנאומו במקום. "זו חגיגה גדולה לזהותן של שתי האומות ודוגמה למה שאפשר להשיג כאשר אנחנו עובדים יחד – לחצות גבולות באמצעות חיבור ושילוב כוחות למען עתיד אחר. עתיד, שפגישה בין אמונות ותרבויות שונות לא מובילה להתנקשות בין ציוויליזציות אלא לפיתוח. עתיד שבו השלום מייצג שיתוף פעולה חברות וכבוד הדדי".
עוד אמר הרצוג כי כנשיא המדינה הוא "גאה בתרומה של ישראל לחזון של עתיד משותף, כפי שראינו פה בחודשים האחרונים, ובישראל – באמצעות כינון השגרירות החדשה של איחוד האמירויות בתל אביב".
Video: מנדי ספדי
במסגרת אירועי היום, לבש הביתן הישראלי צבעי כחול ולבן, ותקיעת שופרות ציינה את תחילת החגיגות. בהמשך היום יתקיימו במקום הופעות של להקות ישראליות, כחלק מביקור הנשיא.
"מבחינתנו, כאנשי עסקים שנמצאים כאן, האירוע בהחלט נותן רוח גבית במרחב האמירותי. זו גאווה גדולה שהנשיא הרצוג מגיע לכאן וזוכה לקבלת פנים חמה מאוד", אמר למקור ראשון מנדי ספדי, איש עסקים ישראלי בדובאי. "היה מרגש לשמוע את ההמנון שלנו באיחוד האמירויות ולשמוע את הנשיא מדבר בעברית וערבית על אדמת דובאי".

ספדי ציין כי למרות האתגרים החדשים, קיים שיתוף פעולה כלכלי הדוק בין המדינות. "אין ספק שמגפת הקורונה משפיעה לרעה על הכלכלה ועל התפתחות של עסקים ושל השקעות. האמירותים נוהגים באחריות ולכן נמנעים מלקחת עכשיו סיכונים כלכליים, ולמרות זאת ישנה תזוזה, בעיקר מהצד של שיתוף פעולה עם הישראלים. האמירותים מזהים את הטכנולוגיה הישראלית כיוקרתית ולכן הם רוצים להתקדם בנושא, בהתחשב בנסיבות המצב חיובי".
ח"כ אלי כהן, שכיהן כשר הכלכלה והמסחר ושר המודיעין, נכח אף הוא באירוע, שם דיבר על הפוטנציאל הכלכלי שיש בין המדינות, פירות השלום שהובילה הממשלה הקודמת. "אני מברך את הנשיא הרצוג על ביקור חשוב זה. לשתי המדינות אינטרסים ביטחוניים אזוריים משותפים וכן פוטנציאל כלכלי רב בתחומי הטכנולוגיה והחקלאות שמתממש ומחזק את שתי המדינות".
בעת כהונתו כשר המודיעין, היה כהן השר הישראלי הראשון שביקר בסודן ונפגש עם הנשיא עבד אל-פתאח אל-בורהאן.

"היינו במומנטום לחתום על הסכמי שלום עם מדינות נוספות", אמר כהן. "ייתכן שחלק מהן מזהות את החולשה במנהיגות הישראלית ובוחרות להמתין. היעד להגדיל את מעגל המדינות המצטרפות להסכמי אברהם הוא אסטרטגי למדינת ישראל, והשלום החם עם האמירויות נועד, בין היתר, לחזק מדינות נוספות להצטרף למעגל השלום. בין האמירויות וסודן קשר חזק ובשיחתי עם מוחמד בן זיאד עלה החשיבות לקדם את ההסכם עם סודן לחתימה".