אם יש משהו שאפשר לקחת מהביקור שארך קצת יותר מ-24 שעות של שר הביטחון בני גנץ בבחריין, זו ההבנה שמה שישראל אומרת כבר עשור המזרח התיכון מתחיל לאמץ. בבחריין שינו את המדיניות שלהם כלפי ישראל מתוך אינטרס פנימי. אם פעם איראן הייתה בעיקר בעיה של מדינת ישראל היום המזרח התיכון מתחיל להבין שהבעיה הזו התנפחה למימדים אזוריים. זו כבר לא בעיה ישראלית.
"השלום עם ישראל שינה כל היבט בחיינו" אומר אתמול עבדאללה בן אחמד, סגן השר החוץ של בחריין בנאום מצולם בכנס בישראל. ״איראן מחמשת מיליציות בטילים בליסטיים וברחפנים ששמים אזרחים למטרה, וחותרת תחת הביטחון והשלום האזוריים והבינלאומיים; יש להכריח את איראן לציית לסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. מברכים את ארה"ב על סיווג משמרות המהפכה כארגון טרור".
לישראל לקח יותר מעשור להסביר את המציאות הזו למזרח התיכון. החמימות עם מצריםהחלה באינטרסים מקומיים, הקשר עם ירדן חיזק את ציר ישראל מצרים ירדן, והסכמי אברהם נתנו חותמת לבחינה דו צדדית. כולם בוחנים את כולם במערכת היחסים הזו. מי שבעיקר מביטה מהצד היא סעודיה שכרגע נמצאת מחוץ לתמונה אבל הבשורה הגדולה מצידה זו העובדה שסעודיה לא אומרת לא למה שקורה כאן בין האמירויות, בחריין, ישראל וארצות הברית. הסכמי אברהם ובעיקר הנחישות של ישראל להילחם בטרור פתחו כאן דלת למציאות חדשה שרק העתיד ילמד עש כמה היא דרמטית".
"השלום עם ישראל שינה כל היבט בחיינו מאז כינון היחסים" אומר סגן שר החוץ הבחרייני בן אחמד, ומדגיש כי הוא מדבר בשם המדינה ולא כאדם פרטי . זו לא אמירה של נאום, זו אמירה היסטורית. מדינה שעד היום לא הכירה בישראל לא רק מכירה בה, היא גם מחבקת אותה בעוצמה גדולה: ״ההישגים יוצאי הדופן האלו היו הכרחיים להגדרת בסיס איתן שמחבר בין הממשל שלנו ועמנו, שאיפותינו נותרות גבוהות ומה שעתיד לבוא יהיה מדהים עוד יותר״ הם מבטיחים. ״אנחנו עובדים עם ישראל על אסטרטגיה משותפת שתתאם את מטרותינו על ידי זיהוי תחומי עניין מרכזיים שיקרבו את נציגנו, מומחינו ועמנו בכך שנבנה עתיד טוב יותר לשתי המדינות. תחומים אלו כוללים חדשנות וטכנולוגיה, מסחר והשקעות, ביטחון מזון ומים, בריאות, חינוך, אנרגיה בת קיימא, הגנת איכות הסביבה, קבוצות דיון ומכוני מחקר, בטיחות הציבור ודו קיום דתי ותרבותי. חזון ואסטרטגיה משותפים יאפשרולנו להציג את הפירות שהשלום מניב ולשמש מודל אזורי לכך שהשלום משפר חיי אדם ומעורר תקווה נחוצה לאזור שסבל זמן רב, הוא ירמוס את כל הספקות הקיימים ואת הספקנות שנועדה לשמר את הסטטוס קוו שמשרת אג'נדות מסוימות ויעודד את כל אלו המחפשים שינוי – ללכת בדרכנו״.
זו לא רשימת קניות של הבחריינים זו מדיניות חדשה שפותחת צוהר לעתיד אחר לגמרי, כזה שעד לפני כמה שנים לא העזו לחלום עליו. איראן הפכה לגורם המאחד במזרח התיכון וזו רק שאלה של זמן עד שסעודיה תיכנס לתמונה. ברגע שהם ירצו הם לא יחפשו תירוץ. הם יחליטו וזה יקרה.
עד היום במלחמה מול איראן, ישראל הייתה רק עם שותפה אחת – אמריקה. זו עדיין הברית החזקה ביותר והחשובה ביותר והיא במקום הראשון של ישראל. לצד זה בטח לא יזיק לצרףאת המדינות החדשות שלא רק מכירות בישראל הן גם מאמצות את המדיניות שלה. זו קריאה למזרח תיכון אחר. מוקדם מידי לקרוא לו מזרח תיכון חדש אבל זו התחלה. הגלגלים כבר נעים, הדרך נסללה, השמיים הם הגבול ואם הקו הזה ימשך אפשר יהיה להתחיל לחלום על מציאות חדשה וטובה יותר.