למרות התחושה שארצות הברית לא באמת נוכחת במזרח התיכון, במרחק של 300 ק״מ מהכור הקרוב של איראן, מוצב בסיס ימי קידמי של הצי החמישי של ארצות הברית. 5,000 לוחמים מוצבים בו כשהעיניים שלהם מכוונות לטהרן. כעת, הם הופכים לחלק משמעותי במשולש החדש באזור, ישראל-בחריין-ארה״ב.
באיראן מאוד לא אוהבים את החיבור החדש שנוצר. בראיון מיוחד למקור ראשון מספר מפקד הצי החמישי האמריקני הגנרל בראד קופר, המשתתף בפסגה בין ישראל לבחריין על משמעות החיבור האסטרטגי בין המדינות ועל הפעילות המשותפת עם מקבילו בישראל, מפקד זרוע הים האלוף דוד סער סלמה.
האם נוכחותכם כאן היום ובכלל, כל כך קרוב לאיראן, שולחת מסר כלשהו לאיראנים?
"אני חושב שהחשיבות של נוכחותנו כאן היום היא בחיזוק הקשרים הצבאיים בין ישראל לבחריין. ההיבט שלנו על שיתוף הפעולה הזה, שלי כמפקד הכוחות הימיים המשולבים, הוא שמדובר בשותפות הימית המשולבת הגדולה בעולם. בהקשר הזה, שיתוף פעולה בין אומות מתוך חזון משותף, תמיד מהווה כוח גדול ועוצמתי. באופן ברור, מצבנו תמיד טוב יותר כשאנחנו חוברים יחד לכוח משותף".
ישראל כבר שיתפה פעולה בעבר עם הצי האמריקני, במה הדבר שונה הפעם?
"החידוש כעת הוא תוצאה של שני גורמים עיקריים, החתימה על הסכמי אברהם והמעבר של ישראל מהפיקוד האירופי לפיקוד המרכז של ארה"ב", מסביר הגנרל קופר. פיקוד המרכז של ארצות הברית הוא אחד מהפיקודים הקרביים המאוחדים של מחלקת ההגנה של ארה"ב. "שני הגורמים האלה לא היו קיימים בעבר, הם קיימים עכשיו והמטרה שלנו היא לנצל אותם לטובת חיזוק הביטחון הימי באזור".

לצד השמירה על הביטחון הימי, יש עלייה באיומים ובהתקפות מצד איראן על הביטחון האזורי באופן כללי. האם ארה"ב דואגת מכך, או מכך שאיומים אלו ילכו ויסלימו?
"אנחנו חייבים להיות ערניים. זאת המשימה שלנו בכל יום, כשאנו פועלים בהתאם לחוק הבינלאומי בכל האזור וכפי שעשינו תמיד, אנחנו עומדים בהיכון ומוכנים לכל תרחיש. זאת העבודה שלנו ואותה אנחנו נמשיך לעשות באופן יומיומי".
הצי החמישי האמריקני עגן בחופי בחריין בספינת מלחמה אמריקנית. לדברי הגנרל קופר, לא הייתה זו בחירה מכוונת אלא יותר עניין של צירוף מקרים: זו הספינה הפרוסה באזור בד"כ והיא הייתה אחת הספינות הפנויות. כמו כן, הוא מציין, ספינת המלחמה היא כלי שייט מרכזי של חיל הים האמריקני. "בנוסף, אנחנו רוצים להציג את היכולת שלנו ואת החוזק שלנו ועכשיו זו פלטפורמה נהדרת למטרה הזו".
הגנרל קופר מספר שהפגישות השונות שהתקיימו במסגרת ביקור המשלחת הישראלית הביטחונית בבחריין היו "טובות מאוד".
"זה נהדר ויחסית קל לערוך פגישות טובות עם חברים", אומר הגנרל קופר. "זה מה שהתרשמתי גם בביקוריי בישראל ובביקור שנערך כאן היום".
לשאלה האם ישנן הזדמנויות ביטחוניות חדשות מול איראן, השיב קופר כי "אני חושב שיש הזדמנויות חדשות באופן כללי, והן כלולות בנושאים שסלמה ואני מלבנים בינינו".