שר הביטחון בני גנץ סיים אתמול ביקור קצר בבחריין, ובליבו חתימת הסכם לשיתוף פעולה ביטחוני, שנה אחת לאחר כינון היחסים בינה ובין ישראל. ההסכם כולל שיתופי פעולה בתחומי המודיעין, האימונים והתעשיות הביטחוניות.
שני ימי הביקור בממלכה הקטנה שבמפרץ הפרסי כללו סדרת פגישות שבהן נידונה גם הסוגיה הפלסטינית, הקרובה לליבו של גנץ. אבל בישראל מבינים שמדינות המפרץ, וכן מרוקו וסודן, החליטו לא לאפשר לשאלה הפלסטינית להשפיע על התקדמות היחסים עם ישראל. כשגנץ נשאל בבחריין על הפלסטינים, הוא הצביע על מה שהוא רואה כהישג – מניעת סיפוח יהודה ושומרון לישראל. בסביבת גנץ אומרים שהוא סמוך ובטוח שהדרך להתקדם עם הפלסטינים צריכה להיסלל בנסיבות שישראל קובעת, ולא בתנאים שלהם.

במהלךנ הביקור עסקו רבות בממלכת ערב הסעודית השכנה, המדינה הגדולה באזור ובעלת הקשר היבשתי היחיד לאי של בחריין, על גבי גשר המלך פהד (יש תכנון לבניית גשר נוסף בין הממלכות). בדבריו שסוקרו בתקשורת המקומית ובראיונות כיוון גנץ גם לכך שדבריו יישמעו בסעודיה, שטרם כוננה יחסים רשמיים עם מדינת ישראל; הוא בטוח שהסעודים שומעים כל מילה והמסרים עוברים.
הלילה שבין יום רביעי ליום חמישי, שגנץ בילה בבחריין, היה לא שקט: מנהיג דאעש אל־קוריישי פוצץ את עצמו למוות בצפון־מערב סוריה, כדי לא להילכד בפשיטה של כוחות אמריקניים שם. בסביבת שר הביטחון רואים בפעולה על אדמת סוריה ביטוי לנחישות ארה"ב להילחם בטרור.
כבר עם שובו לישראל נדרש שר הביטחון להתמודד עם חוות הדעת של היועמ"ש המאשרת את המתווה להכשרת היישוב אביתר, שגנץ התחייב לאפשר את הקמתו בראשית ימי הממשלה. שאלתי אותו אם הוא קרא את חוות הדעת של היועמ"ש. "לא", הוא ענה, "נחזור לארץ – נחזור לפוליטיקה".
בנאום מוקלט מראש ששודר ביום רביעי בכנס המכון למחקרי ביטחון לאומי הפתיע גנץ כשסיפר שישראל מוסיפה להציע סיוע ללבנון המתפרקת. בעקבות המהומה והביקורת שעוררה החשיפה אמר גנץ שכל הגורמים הרלוונטיים בממשלה מעודכנים. גנץ, לשעבר מפקד יחידת הקישור ללבנון, אמר לא פעם שהעם בלבנון אינו אויב, וכאשר ישראל יכולה לפעול בלבנון באופן חיובי, הדבר צריך להיעשות. לדעתו, עזיבתם של 5,000 איש את צבא לבנון על רקע קשיים הומניטריים משקפת את מצבה של החברה בלבנון, וישראל מעדיפה שהשכנה תהיה יציבה ולא מפוררת.